Reina runder 200 ligakamper

Jose Reina vil spille sin ligakamp nummer 200 for Liverpool, når de røde er vertskap for Fulham i morgen. Keeperen håper at Steven Gerrard vil være tilbake etter skade.

På sine første 199 kamper har Reina holdt buret rent intet mindre enn 100 ganger, noe som er klubbrekord for Liverpool FC. Nå håper han på flere «clean sheets» under det tette juleprogrammet som står for døren. De røde møter Fulham på hjemmebane i morgen, og deretter skal man spille mot Blackpool, Wolves og Bolton i løpet av 7 dager i jule- og nyttårshelgen. Tre av de fire kampene er hjemmekamper, og Reina håper dermed at hans lag skal innkassere mange poeng på disse kampene.

- Vi vet vi har kommet til et kritisk punkt i sesongen. Juleprogrammet er like viktig hvert år. Det er 12 poeng å kjempe om. Vi skal ut i tøffe kamper, men det er kamper som det er mulig å vinne. Dette er sjansen til å få skuta på rett kjøl igjen, sier Reina til Liverpoolfc.tv.

- Det er realistisk å snakke om en topp fire-plassering. Vi må begynne med å slå Fulham, og så får vi se hvor vi ligger nå juleprogrammet er over. I januar kan vi se hvilke mål som er oppnåelige.

- Vinnerviljen er stor både blant staben og spillerne. Klubben har en stolt historie, og vi vet vi ikke har vært gode nok denne sesongen. Vi sikter høyere, og vi håper at den innsatsen vi legger ned hver dag skal få oss høyere på tabellen.

- Vi har spilt bedre den siste måneden. Vi forstår managerens ideer bedre nå, og begynner å skjønne hans filosofi. Nå handler det om å spille bra og oppnå resultater. Vi må erkjenne at vi må løfte oss mange hakk. Spesielt gjelder dette på bortebane.

Reina håper at kaptein Steven Gerrard er tilbake i troppen til morgendagens kamp.

- Det vil være et enormt løft å få ham tilbake. Han er en nøkkelspiller for oss. Når han spiller, er det mye enklere for oss. Selvtilliten og oppofrelsen han gir til denne klubben løfter alle de andre spillerne.