Robinson i skyene

Søndag ble Jack Robinson den yngste spilleren til å spille for Liverpool FC noensinne, da han i en alder av 16 år og 250 dager fikk noen minutter i sesongavslutningen mot Hull på KC Stadium. Det er et minne som venstrebacken kommer til å leve lenge på!

16 år gamle Robinson spiller normalt venstreback på Rodolfo Borrells U18-lag, og har fortsatt til gode å opptre for Liverpools reservelag. Likevel fikk han sjansen av Rafael Benitez i sluttminuttene mot Hull, da han erstattet Ryan Babel og spilte fire effektive minutter som venstreving.

- Det var en utrolig følelse å få slippe til, og det var et veldig spennende øyeblikk, forteller Robinson til Liverpool Echo.

Robinson, som opprinnelig er fra Warrington, men som nå bor i Crosby, har vært Liverpool-supporter hele sitt liv.

- Jeg fikk ikke vite at jeg var med i kamptroppen før lørdag morgen, og det kom helt ut av det blå. Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier han.

- Sammy Lee ringte meg på lørdag, og fortalte meg at jeg kom til å bli inkludert i troppen. Jeg ble helt sjokkert. Jeg ble så opprømt at jeg ikke klarte å snakke.

- Jeg visste det ville bli en stor opplevelse. Bare det å sitte på innbytterbenken ville ha vært godt nok for meg, men dagen ble enda bedre da jeg slapp innpå.

- Dette var første gang jeg har reist på kamp sammen med førstelagstroppen, og jeg kommer aldri til å glemme det. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg har skrevet historie.

Robinson var ikke mye involvert i løpet av de fire minuttene han fikk på banen, men han utmerket seg med å slå pasningen til Steven Gerrard da kapteinen skjøt i stolperoten på overtid. 16-åringen forteller at han fikk gode råd av Gerrard før kampen.

- Jeg har hatt en god sesong på akademiet. Nå ønsker jeg å jobbe hardt i sommer, for å sørge for at jeg er klar til preseason. Jeg vil kjøre egentrening hvor jeg løper på stranda, for å holde formen ved like. Stevie og Jamie Carragher var kjempgreie før kampen. De fortalte meg at jeg bare måtte nyte hvert minutt, og det gjorde jeg!