Røde supportere knivstukket

Det er blitt bekreftet at to Liverpool-supportere er på sykehus etter å ha blitt knivstukket i Napoli. Flere har også fått mindre skader etter å ha blitt angrepet av italienske pøbler. Oppdatert.

Ifølge BBC er to røde supportere blitt knivstukket i Napoli.

Utenriksdepartementet i England skal ha bekreftet at begge supporterne nå er lagt inn på sykehus.

Ifølge The Guardian skal en tredje supporter også ha vært på sykehus med mindre skader. Det sies at det er ungdomsgjenger bevæpnet med kniver som har angrepet engelske supportere.

Teamtalk sier at en familie på fire ble angrepet i går kveld. "Vi samler fortsatt informasjon angående hendelsen i går", sier en talsmann for politiet i Napoli.

"På grunn av aggressiv framferd, er tre personer fra Napoli blitt arrestert."

- Bare flaks at vi kom unna
Tage Herstad, som reiser på alle Liverpools kamper, og var en av dem som ble angrepet i natt, sier til Liverpool.no at de hadde flaks som kom seg unna og ikke ble tatt av de italienske gjengene som var på jakt etter etter Liverpoolsupportere.
- Det ble kastet flasker og slått etter oss. Vi slapp unna med bare noen blåmerker, men måtte flykte da det ble 30 mot 11. Etter at vi søkte beskyttelse i en bar gav den første gjengen opp da de skjønte vi ikke var ute etter bråk. Kort tid senere kom det en ny mob - som ikke viste tegn til å gå før politiet ble tilkalt og eksorterte oss tilbake til hotellet. Rundt oss kom det flere grupper til på scootere og det er ikke godt og si hva som ville ha skjedd dersom ikke vi hadde fått hjelp av politiet.
Pubeieren nordmennene fikk hjelp av ble dessverre slått ned med en flaske av mobben, og er nok en av de som blir oppgitt som skadet etter gårsdagens hendelse.

Liverpool Echo skriver at tre røde supportere er blitt knivstukket og ytterligere tre er blitt skadet etter problemer foran kveldens kamp i Napoli.

Tre menn i alder 27, 44 og 53 år ble angrepet med kniver i sentrum av byen i går kveld. 27-åringen og 53-åringen er lagt inn på sykehus, men tilstanden skal ikke være livstruende.

I en annen hendelse, hvor en kvinne og to menn ble angrepet, skal ingen ha blitt alvorlig skadet.

Ifølge Echo skal en artikkel i avisen Il Matino Napoli ha pisket opp stemningen etter å ha betegnet Liverpools supportere som pøbel, og at politiet måtte sørge for ekstraordinære sikkerhetstiltak og stoppe all salg av alkohol for å stoppe 1000 holigans fra en av de mest voldelige deler av England.

Dave Lewis fra Merseyside Police sier at det var en enkeltstående hendelse som medførte at de to supporterne måtte på sykehus, men rapporter fra fans på internett forteller om gjenger på opp til 30 italienere, noen av dem på scooter, har angrepet røde supportere.

Rapporter fra det lokale politiet skal også antydet at man har måttet gripe inn i to situasjoner hvor flasker er blitt kastet mot tilreisende fans.