Rykte og penger på spill

Rafa mener det er viktig at LFC henger med i Europa, hvilken turnering det enn måtte bli, foran møtet med formsvakt Burnley. Jamie Carragher synes trofé er mer vesentlig enn topp fire.

- Et rykte på spill
Liverpool klamrer seg til håpet om å komme blant de fire beste i Premier League denne sesongen og dermed kvalifisering for neste års Champions League, men man kan teoritisk også bli passert av Everton og ende på 8.plass og utenfor spill i Europa.

- Det er alltid viktig å være med i Champions League eller i Europa League, både for klubbens image og for pengene, sier Rafael Benitez til The Telegraph.

- Ja, ryktet vil lide dersom vi ikke kommer med i Europa League, men noen ganger vet du ikke hva som er best. Vi vil prøve å vinne turneringen, prøve å komme dit, og hvis ikke vil vi bare gjøre oss klare til den neste utfordringen.


I fritt fall
Dagens motstander Burnley er på full fart ut av Premier League etter at man har sin første gjesteopptreden i den øverste divisjonen på 34 år.

Etter at man hang med høyt oppe i starten som følge av fire strake hjemmeseiere, har det gått den veien høna sparker. Siden Owen Coyle forsvant til Bolton i januar har Brian Laws kommet inn som manager og 12 av 15 kamper er blitt tapt.

Hjemmeformen har også forsvunnet og laget har tapt sine tre siste kamper foran egne fans, mot Wolves (1-2), Blackburn (0-1) og Manchester City (1-6).

De har sluppet inn 74 mål i Premier League denne sesongen, flere enn noen andre.

For å helle litt kaldt vann i blodet foran ettermiddagens kamp, har Liverpool ennå ikke vunnet en bortekamp i ligaen i 2010.


- Det er trofeer som teller
I et intervju med News of the World mer enn antyder Jamie Carrager at det å vinne Europa League denne sesongen vil bety mer for ham enn en god avslutning i ligaen. Hvis Liverpool skulle hente etterfølgeren til UEFA-Cupen for fjerde gang, vil Carra karakterisere det som en god sesong.

- Folk ser tilbake til 2005 og alt de kan huske er hvilket stort år det var fordi vi vant Champions League, forklarer scouseren.

- De har glemt at vi ikke gjorde det så bra i ligaen den sesongen og at vi ikke kom blant de fire beste.

- Vi har tatt i mot mye kritikk i løpet av sesongen, men historisk blir du alltid vurdert på hvor mange trofeer du har vunnet.

- I dag kan du kvalifisere deg til Champions League og ikke vinne en pokal, og folk vil si at du har hatt en god sesong. Likevel er det dem som spør om vi kan kalle det en god sesong om vi skulle vinne Europa League.

- Etter min oppfatning er det en god sesong hvis du har vunnet et trofé.

- De to beste lagene jeg har spilt på i Liverpool var det i 2002 og det som var forrige sesong. Vi kom nærme i ligaen, men vant ikke noe. Laget i 2002 vil jeg si trolig var sterkere enn det som vant The Treble i 2001, men hvis jeg fikk velge vil jeg alltid vinne noe.

- Jeg kommer ikke til å se tilbake på min karriere og tenke varmt på den gangen vi oppnådde 86 poeng i ligaen. Jeg vil huske finalene vi kom til, og som vi vant.