Ryktebørsen

Liverpool sjekker argentinerne Ever Banega (bildet) og Nicolas Pareja, samt en russer, en tyrker og en tysker – hvis en skal tro avisene. Danny Wilson stadig nærmere.

Rafael Benitez vil fortsette sine møter med styreformann Martin Broughton, hvor en vil anta at transferbudsjett vil være helt i toppen av agendaen. Rafa vil håpe at han i det minste får benytte de pengene som han kan skaffe til veie ved salg. Manageren har flere ganger uttalt at han ønsker å beholde stammen i laget, men det er sannsynlig at spillere som Yossi Benayoun, Ryan Babel, Philipp Degen, og kanskje også David N’Gog og Alberto Aquilani er blant dem som manageren kan være villig til å selge for rett pris for å hente forsterkninger og skape bedre balanse i troppen. Albert Riera er en som definitivt er på vei ut, hvis det kommer et akseptabelt bud.

Ungutten Jonjo Shelvey fra Charlton er allerede på plass, skotske Evening Times skriver i dag at Danny Wilson kommer stadig nærmere Anfield. Den 18-årige midtstopperen til Glasgow Rangers har blitt sammenlignet med en ung Alan Hansen og ifølge avisen vil han koste Liverpool £2.5M og opp til £4M ved ytterligere kriterier som antall kamper etc. Wilson berømmet i dag hans sjef Walter Smith for den tilliten han har fått, og at han allerede har kunnet spille 24 ganger for en klubb som Rangers. Det ses på som et klart tegn på at Wilson er på vei til engelsk fotball og da trolig Anfield.

Rafa Benitez vil imidlertid også håpe å handle inn mer erfarne spillere, hvor en vil anta at minst en spiss, en flankespiller og en venstreback er på handlelisten. Dette er et raskt utdrag av hva nokså kulørt media har av spekulasjoner i forhold til spillere på vei inn og ut av LFC i dag:

Daily Mail hevder at Tottenham vurderer en byttehandel med Yossi Benayoun og Roman Pavlyuchenko. Spurs skal imidlertid ha £2M i tillegg for den 28-årige russeren og Liverpool kan være like interessert i kun et salg av Benayoun for om lag £10M. Aston Villa, Roma, Sevila og Dynamo Moskva skal ha meldt sin interesse.

Nettsiden IMScouting hever at den 21-årige venstrekanten Caner Erkin blir fulgt av speiderne til Rafa. Tyrkeren har denne sesongen vært på lån til Galatasaray fra CSKA Moskva, og kan for om lag £3M bli vurdert som en erstatter for Albert Riera.

Kilder i Spania hevder at Liverpool viser interesse for argentinerne Nicolas Pareja (26) og Ever Banega (21). Midtstopper Pareja kan være tilgjengelig fra Espanyol for om lag £5M mens det hevdes at Liverpool har prøvd seg med et bud på £8,5M for Banega. Sistnevnte ble kjøpt for hele £15M fra Boca Juniors til Valencia for to år siden, men den tidligere klubben til Benitez har pengeproblemer og kan se seg nødt til å slå til på et konkret tilbud på den sentrale midtbanespilleren med den fine pasningsfoten.

Det tyske stortalentet Mesut Özil, med tyrkiske røtter, kan brukes på begge flankene og bak en ensom spiss. 21-åringen har allerede åtte landskamper for Tyskland og Rafa skal ønske seg 21-åringen. Hvorvidt nettstedet ”Caught offside” har ordene i behold når de tror at Benitez håper å få aksept for et bud på £8M høres mer tvilsomt ut.

Til tross for at agenten til Alberto Aquilani har prøvd å dysse ned rykter om at midtbanespilleren kan være på vei tilbake til Italia etter bare en sesong på Merseyside, har flere tabloidaviser i dag oppslag om at Juventus forbereder et bud. En skal være klar over at som følge av at Roma skyldte Liverpool penger etter overgangen til John Arne Riise fikk man kjøpt Aquilani i en transaksjon hvor de røde betalte et nokså lite beløp kontant og resten av summen over flere år. Skulle man dermed få et tilbud om et tosifret antall millioner pund kontant for den lille prinsen, er det dem som tror Benitez vil være fristet til å cashe inn.