ShareLiverpoolFC fortsatt interessert i en eierandel

ShareLiverpoolFC ønsker fortsatt å kjøpe en eierandel i Liverpool FC, men en full overtagelse er nå urealistisk etter at New England Sports Ventures kjøpte klubben i oktober.

ShareLiverpoolFC ble opprettet for nesten tre år siden, og planen var opprinnelig at 100000 supportere skulle investere £5000 hver og totalen på £500M skulle bli brukt til å overta Liverpool FC og bygge nytt stadion.
- Vi har alltid hatt to mål, sier Rogan Taylor, som grunnla ShareLiverpoolFC, til Liverpool Echo.

- Det var enten å kjøpe hele klubben eller kjøpe en minoritetsandel for å komme oss på veien mot eierskap.

- Det er klart det ville være poengløst å forsøke å kjøpe ut de nye eierne nå som de akkurat har kjøpt klubben og er seriøse på å utvikle den,

- Men en andel er det vi er ute etter. Vi håper å ha detaljerte diskusjoner med dem tidlig i det nye året. Vi ønsker å snakke om rollen supporterne kan inneha i retur for en andel i klubben.

Siden i sommer har ShareLiverpoolFC jobbet sammen med supporterunionen Spirit of Shankly.
- Kombinert er medlemskapene i SOS og ShareLiverpool på mer enn 60000 når det gjelder det brede nettverket de representerer, fortsetter Taylor.

- Hvis alle skrev ut en sjekk på £500, ville det gi £30M. Det gir oss en del penger til å endre eierstrukturen i klubben. Vi mener det ville være gunstig for fansen og også gunstig for eierne.

- Jeg er sikker på at £30M til £50M ville være en nyttig nedbetaling på det nye stadionet, eller det kan heve spillerforsterkningskontoen.

- Vi bryr oss ikke hvor de går, så lenge vi får en andel og en plass i styret. Det er en ganske enkel idé, og noe de bør vurdere.

- Tross alt, hvorfor skulle de ikke ønske penger som er skaffet av fansen? Dette er vår egnethetstest og strengere enn den hos Premier League.

- Hvis eierne ikke ønsker et partnerskap med fansen, må man spørre: “Hva gjør dere her?”

New England Sports Ventures, eller Fenway Sports Group som gruppen nå heter, kjøpte Liverpool FC for £300M i oktober.
- Når jeg ser tilbake, er det egentlig med blandede følelser. Selvsagt er jeg svært glad for at vi ble kvitt Hicks og Gillet. Det var flott ikke bare å se dem forsvinne, men det faktum at de forlot klubben uten noe, gjorde det enda bedre.

- Men det er opplagt at laget ikke spiller bra. Det er veldig mye viktig arbeid som må gjøres. Realiteten er at klubben har kvittet seg med gjelden, men det er svært mye mer å gjøre.

- Jeg har møtt dem én gang for å hilse på dem. Det er tydelig at de nye eierne er en helt annen type folk. Men de planlegger ikke å gjøre noe veldig raskt ettersom det ikke er måten de opererer på.

- Folk som eier amerikanske sportsfranchiser kjøper Premier League-klubber bare med et mål, og det er tilgang til markeder der amerikanske franchsier ikke kan levere.

- Premier League blir vist i over 200 land og har en stor fanbase i Asia. Det spiller ingen rolle hvor mange baseball- eller basketballag du eier. Ingen av dem vil tiltrekke seg det.

- Deres fokus er ganske riktig å få noe ut av verdiene i klubben. I nesten to tiår var det skammelig uutnyttet, og det som er galt nå går langt tilbake i tid.

- Det blir ingen rask løsning, og de har mye på agendaen. De må tenke strategisk ettersom det er store beslutninger som skal tas på stadion og spillerrekruttering, og det kreves betydelige summer.

Taylor håper at politikerne kan stramme inn regler på hvem som kan og ikke kan kjøpe engelske klubber i fremtiden. I januar vil han sitte i rådgiviningskomiteen for regjeringens utvalgskomité for å se nærmerme på eierskapet i engelske klubber.
- Regjeringen kan bestemme at det er på tide å gjøre noe med situasjonen engelsk fotball befinner seg i. Er det egentlig passende for en stolt fotballinstitusjon å være en lekesak for lovtrekkere?

- Det nåværende regelverket er lett å overgå så alle kan være med i disse dager.

- Analogien jeg bruker er at en klubb er som en kvinne stående på et gatehjørne og venter på en passende kunde å plukke henne opp. Kunden trenger ikke engang å ha penger i lommen fordi han bare kan låne av sin venn. Er det riktig? Klart noe må gjøres.