Shelvey – en spesiell spiller

Sjefen på ungdomsakademiet til Charlton, Steve Gritt, forklarer hvorfor han tror at Jonjo Shelvey blir en suksess i Liverpool. Charlton møter Swindon og Stephen Darby i playoff i kveld.

- Etter min mening kunne ikke Jonjo gå til en bedre klubb, sier Gritt til LFC Weekly. Steve Gritt er tidligere spiller og manager Charlton, og er nå direktør på klubbens akademi.

- Selv etter han gjorde sin debut for oss, visste vi at Jonjo var en spesiell spiller, fortsetter Gritt. – Han er en type spiller som bare kommer igjennom en ungdomsavdeling en gang i blant. Helt fra en tidlig alder trodde alle i klubben at han ville bli en spiller for Premier League da han hadde så mye potensial. Nå er jeg sikker på at han vil oppfylle det potensialet.

- Fra han var midt i tenårene hadde han muligheter til å gå til både Chelsea og West Ham, klubben han fulgte som gutt, men på råd fra familien valgte han å bli i Charlton og fortsette sin utvikling der.

- Han storspilte for England U16 og umiddelbart syntes hver eneste klubb i London å være ute etter ham. Vi prøvde å sørge for at han fikk en lang avtale her, slik at han kunne få mulighet til å spille førstelagsfotball ved en tidlig alder.

- Hans foreldre har hatt en stor innflytelse og jeg er sikker på at de vil spille en aktiv rolle i å hjelpe ham i å slå rot på Merseyside. På mange måter tror jeg det vil hjelpe Jonjo å komme ut av London da det vil utvikle ham som person.

- Kanskje ble han en førstelagspiller hos oss tidligere enn vi forventet, sier direktøren om spilleren som ble Charltons yngste spiller da han debuterte 16 år og 59 dager gammel. – Alan Pardew må få mye kreditt for å gi ham sjansen da andre kanskje ikke hadde gjort det. Jonjo måtte likevel vise at han kom til å bli en god spiller.

- De siste årene har han utviklet seg mye fysisk og blitt høyere og sterkere, men fortsatt kan han behøve å få noen flere kilo på kroppen for å kunne hevde seg i Premier League.

- Jeg må være enig med dem som sier at han kan minne om Steven Gerrard som spilletype. Han kan løpe fra straffefelt til straffefelt, han kan slå gode pasninger over ulike distanser og han har blikk for spillet. Hvis han har noen feil er det trolig på den defensive delen, som er forståelig siden han er en så naturlig offensiv spiller.

- Jonjo har alltid hatt stor selvtillit, men å gå til Liverpool vil ytterligere få ham til å forstå at han er en god spiller. Det vil også hjelpe ham til å forstå spillet bedre da han vil få spille med bedre spillere på et høyere nivå. Jeg håper at vi nå kan få se at han utvikler seg til en spiller av internasjonal klasse.

- Denne sesongen har han ikke spilt like mange kamper som han sikkert skulle ha ønsket, men det vil komme ham til gode senere. Han spilte fast fra starten av sesongen, men manager Phil Parkinson valgte å sette ut noen av de yngre spillerne da laget slet med formsvikt.

- Hvis alt går som det skal vil Jonjo bli den fine spillere vi alle tror han vil bli. Jeg er sikker på at han vil bli en topp spiller.

Jonjo Shelvey vil ikke være med i troppen til Charlton når de i kveld møter Swindon til første semifinale i playoff om å komme til The Championship. Utlånte Stephen Darby forventes imidlertid å spille for hjemmelaget Swindon.