Shelvey har signert

Liverpool FC bekrefter at de har kjøpt 18-årige Jonjo Shelvey fra Charlton for £1,7M pluss ytterligere beløp avhengig av antall kamper og landskamper. Spilleren ankommer 10.mai.

Liverpool FC opplyser at Charltons Jonjo Shelvey har bestått legetesten og kommet til enighet om de personlige betingelsene etter at klubbene i går ble enige om en overgangssum. Liverpool betaler £1,7M for 18-åringen, men beløpet kan øke avhengig av antall spilte klubb- og landskamper. Spilleren slutter seg til Liverpool 10. mai.

Shelvey ble Charlton yngste spiller da han debuterte på førstelaget mot Barnsley i april 2008. Han var da bare 16 år og 59 dager gammel. Han er også London-klubbens yngste målscorer i liga og FA-cup.

Han har spilt 48 kamper og scoret åtte mål for "The Addicks", og er etablert på det engelske U17-landslaget.
- Jonjo er en spennende, ung engelsk landslagsspiller. Hans signering er en del av vår langsiktige, strategiske rekrutteringsplan. Vi ser frem til å ønske ham velkommen på Melwood, uttaler Liverpools managing director Christian Purslow til Liverpoolfc.tv.

Som et resulat av overgangen er klubbene også i samtaler om et strategisk samarbeid om utvikling av spillere.
- Det er med den største motvilje at vi har akseptert et tilbud fra Liverpool for Jonjo, uttaler Richard Murray, styreformann i Charlton Athletic plc.

- Ingen klubb liker å miste et så talentfullt prospekt, men den samlede pakken kunne vi ikke si nei til, og den var veldig attraktiv for Jonjo.

- Liverpool kommer til å utvikle ham til bli en toppspiller de neste årene, og jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for ham å dra.