Spanske medier antyder Mascherano-overgang

Spanske medier mener det kun er snakk om timer før Javier Mascherano er klar for Barcelona.

Som vi tidligere har skrevet på liverpool.no holder Liverpool-manager Roy Hodgson hardt på at han ikke gir slipp på Javier Mascherano før en klubb byr minst 21 millioner pund for argentineren.

Dette skal imidlertid ikke ha forhindret Barcelona for å gjøre forsøk på å lure midtbaneankeret fra England til Spania. Mascherano har sagt at han trives i Liverpool, men ikke i England, og at dette også gjelder hans kone. Ifølge de spanske avisene Sport og Deportivo Mundo, gjengitt i norske NTB, forsøker Barca å utnytte dette for alt det er verd.

Sport skriver at Liverpool "er nær ved å godta" et bud fra spanjolene på rundt 120 millioner kroner. Barcelona-stjernene Lionel Messi og Gabriel Milito har begge fortalt trener Pep Guardiola om midtbanespillerens arbeidsvilge og solide personlige egenskaper.

Ifølge Mundo Deportivo er Mascherano «veldig lysten» på å gå til Barcelona. Avisen hevder videre at Liverpool «vet at de ikke kan beholde spilleren mot hans vilje».

Mascherano har spilt i England siden 2006 og spiller i kveld sin 100. Premier League-kamp, dersom han har ristet av seg ankelskaden som gjorde ham uaktuell for kampen mot Trabzonspor sist torsdag.

Det er ventet flere kapitler i en av sommerens lengst varende overgangsføljetonger. Liverpool-manager Roy Hodgson vil nok fortsatt ha siste ord før vinduet lukkes ved midnattstider mellom mandag og tirsdag i neste uke.