Spearing øyner sjansen

Jay Spearing håper at med Steven Gerrard og Lucas ute mot West Ham kan det gi ham en mulighet til å få sin første ligakamp fra start på Anfield.

Med Gerrard ute i minst tre uker med en hamstringskade, og Lucas suspendert mot West Ham, er de fleste tipsene at Christian Poulsen og Raul Meireles spiller sentralt mot Londonerne. Svak form for Poulsen og det at Meireles også er blitt benyttet i andre posisjoner, kan imidlertid åpne opp for spillere som Jay Spearing og Jonjo Shelvey. Scouseren Spearing fyller 22 år senere i måneden, og det vil være viktig for ham å få en slik sjanse.

- Det er et stort slag for oss at Lucas og Gerrard er ute da de har vært to av våre beste spillere dette året, sier Jay Spearing til liverpoolfc.tv.

- Fra mitt synspunkt, hvis manageren tar det valget, kan det imidlertid være en sjanse for meg og forhåpentligvis kan jeg vise at jeg er i stand til å spille i Premier League.

- Det vil kunne være en mulighet til å fremme mitt kandidatur og legge press på de andre spillerne.

- Slike sjanser kommer ikke ofte, slik at du må gripe dem med begge hender når de er der. For øyeblikket må jeg bare prøve å imponere manageren og trenerne og la dem få vite at jeg er klar.

- Dette har vært en drøm for meg i flere år, fortsetter Jay om en eventuell første ligakamp fra start på Anfield. – Jeg spilte min første ligakamp fra start borte mot Sunderland, og med badeballen og det hele ble det en skuffende dag. Jeg har siden spilte noen kamper i Europa League, men de kampene jeg ønsker å være involvert i hver eneste uke er de i Premier League.

- Skulle det skje nå vil det være en enorm kamp både for meg selv og min familie.