Spearing skal skaffe seg erfaring

Jay Spearing håper å bruke låneoppholdet i Leicester som et springbrett til å imponere Rafael Benítez og bevise at han har det som kreves til å spille på høyeste nivå.

Jay Spearing er utlånt til Leicester for resten av sesongen, og debuterte for Championship-klubben da han ble byttet inn i 1-2-tapet mot Reading på onsdag.
- Å komme til en stor klubb som Leicester er en flott mulighet for meg å prøve og spille fotball regelmessig og så komme tilbake til Liverpool og kjempe om en plass, forteller Spearing til Liverpoolfctv.

- Jeg elsker Liverpool, og det er der jeg vil være. Jeg har støttet dem hele mitt liv, men mulighetene er begrenset for øyeblikket.

- Jeg snakket med sjefen, og han var glad for å la meg gå til Leicester og få litt erfaring. Han ba meg komme tilbake igjen og kjempe under pre-season, og så kjempe for en plass på laget.

- Det er ikke nok kamper på reservelagsnivå, og jeg har behov for å spille mer regelmessig for å forbedre meg som spiller og vise hva jeg kan.

- Manageren her ønsker å spille fotball på rett måte, med et pasningsspill som passer mitt spill fortreffelig. Det er perfekt for meg fordi jeg har vokst opp med Liverpools måte som er å få ballen ned og spille den.

- Det var en lett avgjørelse for meg å komme hit. Leicester er en veldig bra klubb, og forhåpentligvis kan vi avslutte sesongen med en plass i play-off.

- Leicesters supportere ga meg en flott mottagelse på onsdag, og det var flott å komme utpå foran 20000 supportere og spille. Vi var uheldige som tapte 1-2 etter at vi i siste minutt fikk straffespark i mot, noe vi følte det ikke var.

- Vi var skuffet over å tape på den måten, men manageren fortalte oss at vi ikke skulle dvele ved det. Han sa at vi var det beste laget, og vi må bare fokusere på lørdagens kamp borte mot Derby County.

Spearing er nå gjenforent med Jack Hobbs. De to spilte sammen da Liverpool vant FA Youth Cup i 2006.
- Jack er en flott gutt. Han har vært til stor hjelp så jeg fant meg ganske raskt til rette i løpet av noen dager.

- Leicester-fansen elsker ham. Han er en sterk, høy gutt, en flott forsvarer. Han spilte veldig bra igjen mot Reading.

- Astrit Ajdarevic (nå utlånt til Hereford), som var på vårt akademi, er også her. James Vaughan er på lån fra Everton, så det er noen kjente fjes.

The Foxes ligger i øyeblikket på en fjerdeplass i League Championship. Spearing øyner nå en playoff-plass som kan kulminere med en opprykkskamp på Wembley i mai.

- Det ville vært fantastisk. Det er det viktigste vi kjemper for, og forhåpentligvis kan vi klare det. Vi var underdogs i begynnelsen av året, men å spille på Wembley ville være toppen av kransekaka for alle egentlig.

Visekapteinen på reservelaget vil fortsette å følge med resultatene til reservelaget og håpe de røde tar igjen Manchester United og vinner Premier Reserve League North.

- Det ville være fint å slå United. Det er noen flotte spillere på reservelaget og noen flotte gutter også. John vil ha dem godt forebredt. Jeg ønsker dem alt godt, og forhåpentligvis kan vi klare det.