Spearing trives i Leicester

21 år gamle Jay Spearing er utlånt til Leicester ut sesongen. Til lokalavisen Leicester Mercury sier midtbanespilleren at Leicester er et lag som baserer seg på samme fotballfilosofi som Liverpool.

- Rafael Benitez sa at jeg måtte belage meg på å spille noen kamper for reservelaget. Da sa jeg at jeg heller ville bli utlånt enn å spille reservelagsfotball. Vi ble enige om at Leicester ville være en god klubb for meg, fordi spillestillen er lik den i Liverpool, siteres Spearing.

- Fra første dag av fortalte Nigel Pearson meg eksakt hvordan han ønsket at jeg skulle spille, og det er praktisk talt samme rolle jeg har i Liverpool. Manageren har oppfordret meg til å få tak i ballen, og spille den. Han fortalte at jeg bare skulle gjøre mitt beste, og vise alle hva jeg er kapabel til, legger scouseren til.

- Han fortalte meg at dette er et hardtarbeidende lag, og at jeg ville trives i laget. Og det gjør jeg.

- Min ambisjon er selvsagt å gjøre fremskritt og spille meg til fast førstelagsplass i Liverpool. Men det er tøft å skulle utkonkurrere Steven Gerrard, Alberto Aquilani, Lucas og Javier Mascherano. To av disse er kapteiner for sine landslag.

Spearing har nå spilt fire kamper for Leicester, og har blitt brukt i ulike posisjoner på midtbanen. Selv tror han det bidrar til å utvikle ham som spiller.

- Jeg ser på meg selv som en all-round midtbanespiller. Jeg liker å spille defensiv midtbane, så jeg kan få tak i ballen og starte angrep. Men jeg kan også spille i en posisjon lenger frem på midtbanen. Jeg spiller der manageren ber meg om å spille, og håper å hjelpe Leicester til play-off.

Leicester spiller i ettermiddag hjemme mot Watford, og er favoritter til å ta alle tre poengene.