Sportsminister ber om unnskyldning

Jeremy Hunt, kultur- og sportsminister i England, ber om unnskylding for at han la skylden på supporterne for Hillsborough-ulykken i 1989. Trio for England U17. Anthony Le Tallec til Auxerre.

I et intervju på engelsk fjernsyn i forbindelse med at England røk ut av VM la sportsminister Jeremy Hunt skylden for Hillsborough-tragedien på supporterne.
- Som minister er jeg svært oppmuntret av eksempelet satt av England-fansen. Det vil si ikke en eneste arrestasjon er foretatt for et fotballrelatert lovbrudd. De fryktelige problemene vi hadde på Heysel og Hillsborough på 1980-tallet ser ut til å være lagt bak oss, sa Hunt.

- Jeg tror dere vet at det er en liten grunn til oppmuntring der selv om resultatet åpenbart var skuffende.

Flere Liverpool-supportere har reagert kraftig på uttalelsene, og politikeren har nå kommet med en unnskyldning.
- Jeg vet at bråk fra supporterne ikke var en del av de forferdelige hendelsene i april 1989. Jeg ber om unnskyldning til Liverpool-supporterne og familiene til de omkomne og skadede i Hillsborough-ulykken dersom mine kommentarer virket støtende.

Trio for England U17
Liverpool-spillerne David Moli, Adam Morgan og Jordan Lussey er tatt ut på England U17 til Åpent nordisk mesterskap som arrangeres i Finland fra 3. til 8. august. Trioen er blant syv spillere i troppen som aldri tidligere har vært innkalt til aldersbestemte landslag for England. I gruppespillet møter England Finland, Danmark og Island. Raheem Sterling, Matthew Regan og Tyrell Belford var med England U16 i Montaigu-turneringen forrige sesong, men har ikke blitt tatt ut denne gang.

Le Tallec til Auxerre
Anthony Le Tallec har forlatt Le Mans etter nedrykket fra Ligue 1 og har signert en fireårskontrakt med Auxerre. 25-åringen spilte 32 kamper og scoret ett mål for Liverpool fra 2003 til 2008, men tilbrakte mye tid på lån i St. Etienne, Sunderland og Sochaux.