Stolt av Sterling

Frank McParland er stolt over Raheem Sterling, etter at Roy Hodgson lot han spille ti minutter for førstelaget i pre-seasonkampen mot Borussia Mönchengladbach. Fornøyd med akademiet utvikling det siste 1,5 året.

Mange ble overrasket da de mye omtalte ungguttene Suso og Raheem Sterling ble inkludert i troppen til førstelagets pre-seasonkamp mot Borussia Mönchengladbach tidligere denne måneden. Enda mer overraskende var det at Roy Hodgson faktisk ga begge to spilleminutter, til tross for at de kun er 16 og 15 år gamle.

Frank McParland er akademidirektør, og har tidligere fortalt om hvordan Rafa Benítez, Steven Gerrard, Fernando Torres og Kenny Dalglish var med på å overtale Raheem Sterling til å velge Liverpool FC. Han forteller hvordan det gikk for seg at 15 år gamle Sterling fikk prøve seg med seniorene allerede nå.

- Jeg møtte manageren da vi reiste til Tyskland. Jeg var der dager, og vi hadde en god prat om de unge spillerne vi har her. Vi føler vi har noen spillere her med potensial, og han har veldig interessert i å høre om dem. Det var en veldig positiv samtale.

- Han spurte om Raheem Sterling, og etter vi hadde pratet om han bestemte han seg for å ta han med i troppen mot Borussia. Gutten er bare 15, så det var stort at han fikk spille rundt ti minutter. Alle på akademiet var veldig glade for det. Han er sannsynligvis den yngste spilleren noen gang som er i nærheten av førstelaget, så det var godt å se at manageren stolte på våre vurderinger.

- Han er fortsatt i fasen der han lærer alt om klubben, og vi ser frem til å jobbe mer med han i ukene som kommer.

McParland forklarer at akademiene må legge litt om nå som Premier League har innført regler om 25-mannstropp, der åtte må være hjemlige spillere.

- Dersom vi kan få inn spillere på 15 år, og at de blir hos oss til de er 18, så vil de telle som hjemlige spillere. Det er viktig med tanke på regelendringen. Det gjør at akademiene må skifte litt fokus, og klubbene ønsker å få mer ut av sine akademier. Det betyr at vi må jobbe hardere med å få spillere til å slå gjennom. Vi er veldig fornøyd med utviklingen over de siste 18 månedene.

- Vi har hatt flere landslagsspillere i vårt ungdomssystem enn noen gang. Det er 23 stykk mellom 15 og 18 år for øyeblikket. Det er åtte per lag, siden vi har U15, U16 og U18.

- Når en spiller blir kalt opp betyr det at andre folk forteller deg at de verdsetter spillerne dine. Det betyr ikke nødvendigvis at de vil spille for England, eller spille for Liverpool, men det er en god målestokk, avslutter akademidirektøren.