Supporterne kåret Reina til Årets Spiller

Jose Reina har blitt kåret til Årets spiller 2009/10 av supporterne i en avstemning på Liverpoolfc.tv. Keeperen var totalt overlegen i avstemningen, og fikk 75% av stemmene. Fernando Torres kom på andreplass med 9% av stemmene, og Javier Mascherano på tredjeplass med 4%.

Jose Reina holdt buret rent i 17 av 38 ligakamper, og tok dermed sin fjerde Golden Glove på fem sesonger. Denne gangen måtte han imidlertid dele prisen med Chelseas Petr Cech.

- Æren bør gå til spillerne foran meg på banen. Jeg er virkelig takknemlig for deres hjelp. I andre halvdel av sesongen forsvarte vi oss veldig bra. Det er takket være de andre spillerne at jeg vinner dette trofeet, noe som alltid er hyggelig, sier Reina til Liverpool Daily Post.

Reina, som voktet buret i samtlige ligakamper og spilte 52 kamper totalt denne sesongen, takker også supporterne som har stemt ham frem til Årets Spiller 2009/10.

- Det er med blandede følelser jeg som målvakt mottar denne utmerkelsen. Det er aldri positivt for laget når en keeper får en slik pris. Jeg vil takke fansen, og jeg er selvsagt stolt over å vinne kåringen, men la oss håpe det er en spiss eller en midtbanespiller som får prisen neste sesong. Det vil bety at laget har gjort det bedre, sier keeperen til Liverpoolfc.tv .

- Folk har gitt meg anerkjennelse for den jobben jeg har gjort, og det er alltid godt å høre det. Men som jeg sier håper jeg at våre utespillere står i fokus neste sesong. Da vil jobben min bli enklere også.

Reina innrømmer at han har vært godt fornøyd med egen form denne sesongen, men hadde gjerne sett at laget som helhet hadde prestert bedre.

- Jeg er fornøyd med egne prestasjoner, men ingen av oss kan være fornøyd med sesongen vi har hatt. Uansett hva en individuell spiller gjør, så handler det om laget. Vi er alle veldig skuffet. Vi har vært uheldige med skader på Fernando, Stevie, Glen og midtstopperne. Vi har hatt enorme skadeproblemer denne sesongen, og det er vanskelig å ta høyde for en så ekstrem skadesituasjon. Men vi burde uansett å ha gjort det bedre, noe vi dessverre ikke klarte.

Når Reina blir bedt om å trekke frem den redningen han husker best fra sesongen som gikk, nevner han en dobbeltredning på Goodison Park i november. På stillingen 1-0 til Liverpool stoppet han en heading fra Tim Cahill, kom seg på føttene igjen og reddet returen fra Marouane Fellaini.

- Det var kanskje ikke den beste eller vakreste redningen, men den var veldig viktig. Og det er alltid hyggelig å gjøre sånt i denne type kamper.

Alle lovordene til tross, Reina nekter for at han er ferdigutviklet som keeper ennå.

- Jeg kan bli bedre på alt. Jeg må forsøke å bli en så komplett keeper som mulig. Det er hva vi jobber for hver enste dag på treningsfeltet. Jeg er bare 27 år gammel, og har fortsatt masse jeg kan bli bedre på. Så får vi se om jeg klarer det, avslutter Reina.

Rafael Benitez mener at supporterne valgte riktig når de kåret Jose Reina til Årets Spiller i Liverpool FC for 2009/10.

- Dette var 100% riktig. Pepe var et veldig godt kjøp. Vi trengte en type som ham, da vi ønsket oss en bedre målvakt. Han har levert fantastiske prestasjoner, ikke bare denne sesongen, men i 3-4 år på rad nå, uttaler manageren til klubbens nettside.

- Hans holdninger er fortreffelige, og gjennom sine råd og vink er han en inspirasjon for sine medspillere. Akkurat som Kuyt, er han alltid positiv og glad.

Benitez trekker frem Reinas konsentrasjon og evne til å holde fokus som hans fremste egenskaper.

- Pepe er en keeper for et topplag, for han har evnene til å gjøre store redninger selv om han ikke har vært involvert i spillet på en god stund. Han er alltid fokusert og konsentrert. Oppstår det en situasjon i kampen som krever det, er han våken.

Benitez er glad for at sisteskansen har skrevet under for seks nye år med Liverpool FC.

- Det var veldig viktig. Pepe er en moderne keeper som klarer seg fint utenfor 16-meteren også. Han er mer en sweeper enn en keeper. Men når du trenger ham som keeper, er han blant de aller beste.