Svennis frir til Liverpool

Sven-Gøran Eriksson har lyst på managerjobben i Liverpool FC, og benytter nå mediene til å fri til Anfield-klubben.

Den tidligere engelske landslagssjefen leder nå Elfenbenskysten, men vil stå uten kontrakt når VM er over.

- Jeg har vært Liverpool-fan hele livet. Jeg nevnte det aldri mens jeg ledet England, for det ville ikke vært fair. Jeg ble sjokkert da jeg fikk høre at Rafa Benitez hadde forlatt Liverpool. Om jeg ønsker manager-jobben i Liverpool? Det er enhver managers drøm å lede Liverpool, siteres Svennis i Liverpool Echo.

- Min far var også Liverpool-supporter, og hver lørdag så vi engelske kamper på TV. Det var ukens høydepunkt, legger svensken til.

- Det ble vist kamper med Liverpool ganske ofte, og vi heiet på dem. De har alltid vært laget mitt, og ingenting er forandret i så måte. I starten av min trenerkarriere ble jeg invitert til Liverpool for å se hvordan de gjorde ting. Joe Fagan var manager den gangen, forteller han.

- Jeg husker at han viste meg rundt på Anfield, og tok meg med inn i det legendariske støvelrommet. Det var et privilegium og en ære for meg å bli invitert inn dit. Jeg kommer aldri til å glemme det øyeblikket. Liverpool vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte.

- Min situasjon er enkel. Jeg har kontrakt med Elfenbenskysten til VM er over for oss, og da er jeg fri agent. Forhåpentligvis leder jeg et fotballag et eller annet sted i verden etter VM også. Premier League er den beste ligaen i verden, så alle ønsker å være manager i Premier League.