Tjente £26.1M på E-cup ifjor

Liverpool tjente £26.1 millioner for innsatsen i europacupene forrige sesong. Forskjellene på prispengene fra UEFA i Champions League og Europa League er enorme.

UEFA har nå offentliggjort prispengene fra forrige sesongs europacuper. Mens det i Champions League blir utdelt hele €746,4 millioner, er totalsummen i Europa League på bare €134,9 millioner.

De røde fikk €28,877 millioner for sin innsats i Champions League, der man røk ut i gruppespillet. For å ta seg til semifinale i Europa League dro man inn €2.975M.

Totalt dro man inn €31,8 millioner (£26.1 millioner) for innsatsen i europacupene. Champions League-vinnerne Inter tjente €45.8 millioner for sin innsats, mens Atletico Madrid som vant Europa League tjente €15 millioner for gruppespillet i Champions League, og €6.3 millioner for å vinne Europa League.

Fulham som gikk til finalen med å være med i hele turneringen tjente kun €10 millioner for sitt europacupeventyr. Dette beviser bare hvor viktig det er i dagens fotball å være blant de fire beste i Premier League.