Toivonen og Calcido klare i dag?

Liverpool FC vil ifølge Liverpool Echo gjøre store forsøk på å kjøpe Ola Toivonen og Carlos Salcido fra PSV Eindhoven i dag. Har allerede budt for svensken.

Liverpool FC er ifølge den godt informerte lokalavisen Liverpool Echo klare for å kjøpe PSV Eindhovens svenske angriper, Ola Toivonen, og den anvendelige forsvareren Carlos Salcido fra Mexico.

Liverpool-akademiets ambassadør Kenny Dalglish var i Nederland denne helgen og fikk se Toivonen, og har likt det han har sett. Salcido var ubenyttet reserve i helgens kamp mot AZ Alkmaar, der PSV vant 3-1.Toivonen spilte 82 minutter, før han ble erstattet av Ibrahim Afellay.

Roy Hodgson har vært ute etter en angriper, og mener at svenske Toivonen og meksikanske Salcido tetter hullene i dagens Liverpool-tropp.

Hodgson så selv Toivonen for tolv dager siden da 24-åringen scoret da Sverige slo Skottland 3-0 i Stockholm. Nå kan det bli tid for handling.

Toivonen startet sin karriere i hjembyen Degerfors, før han dro videre til Örgryte, før han skapte seg et navn i en av Hodgsons tidligere klubber, Malmö FF. Svensken har i PSV Eindhoven vist seg som en giftig angriper med øye for mål. Han har scoret 38 mål på 49 kamper for nederlenderen. Hodgson ser for seg svensken med de finske anene, som et ypperlig cover for Fernando Torres.

Liverpool FC vil ikke selv kommentere ryktene, men kilder Liverpool Echo har vært i kontakt med i Nederland bekrefter at klubben har budt på Toivonen. Et bytte der Ryan Babel går motsatt vei, er ikke vurdert.

Det ser allerede ut til at nederlenderne begynner å miste troen på å beholde sin svenske goalgetter. PSV-sjef Fred Rutten har iallefall kapitulert.

- Jeg kan ikke blokkere denne transferen, sier Rutten.

Det er også klart at Liverpool er interessert i å hente PSVs meksikanske venstreback Carlos Salcido, som imponerte i landskampen mot England på Wembley i mai. Salcido er anvendelig og kan spille både midtstopper og på høyre- og venstresiden i forsvaret.

Både Dirk Kuyt og Javier Mascherano linkes fortsatt vekk fra Anfield, men på direkte spørsmål svarer Roy Hodgson at ingen av dem er til salgs.