Torres scoret to

Torres(2), Kuyt og Meireles på scoringslista i kveldens landskamper. Torres byttet ut i det 57. minutt. 90 minutter for Gerrard, Johnson, Meireles, Skrtel, Jovanovic og Wilson.

Ti Liverpool-spillere har vært involvert i EM-kvalifiseringskamper for sine respektive landslag i kveld. Sett med røde øyne var det knyttet mest spenning til om hvor mye Spania ville benytte Fernando Torres mot lilleputtnasjonen Liechtenstein på fremmed gress i Vaduz. Spissen var da også å finne i startoppstillingen, og fant veien til nettmaskene to ganger, i det 18. og 54. minutt. Kun tre minutter etter sin andre scoring ble Torres tatt av banen, trolig for å spare spilleren. Da ledet Spania 3-0, men vant til slutt 4-0. Pepe Reina var ubenyttet reserve.

England vant med samme resultat mot Bulgaria på Wembley. Landslagskaptein Steven Gerrard og Glen Johnson spilte samtlige minutter. Tidligere Liverpool-spiller Nikolay Mihalov var keeperen som måtte plukke ballen fire ganger ut av nettmaskene. Tottenhams Jermaine Defoe lagde hattrick.

Dirk Kuyt åpnet scoringsballet for Nederland borte mot San Marino med nettkjenning fra straffemerket i det 16. minutt. I tillegg sto han for to målgivende. Nederland vant til slutt hele 5-0. Kuyt ble byttet ut i det 68. minutt, da ledet gjestene allerede 4-0.

Raul Meireles var skuddvilje for Portugal, og scoret også portugisernes andre mål mot Kypros i Guimaraes. Liverpools nyervervelse spilte 90 minutter i en kamp der Kypros ledet 1-0 og 2-1, men Portugal snudde til 3-2. Kypros utlignet til 3-3, før Portugal tok tilbake ledelsen halvtimen før slutt. Hjemmelaget så ut til å gå mot seier inntil Kypros utlignet til 4-4 i siste spilleminutt!

Slovakia scoret kampens eneste mål ett minutt på overtid i hjemmekampen mot Makedonia. Det haglet med gule kort i sluttminuttene, og Martin Skrtel var en av spillerne som ble notert i dommerens bok. Makedonia ble redusert til ti mann fem minutter før slutt.

Serbia tok en enkel 3-0-seier mot Færøyene i Torshavn. Milan Jovanovic var på banen hele kampen for gjestene og skffet frisparket i forkant av scoring nummer to.

Danny Wilson spilte samtlige minutter for Skottland U21 i 1-1-møtet borte mot Hviterussland U21. Martin Kelly var ubenyttet reserve da England U21 vant 1-0 i Portugal.

Vaclav Jezek-turneringen
Forsvarsspilleren Joe Rafferty og innlånte Adam Hajdu spilte forrige uke i Vaclav Jezek-turneringen for U18-landslag. Joe Rafferty ble byttet inn i det 75. minutt for Irland i 0-2-tapet mot vertsnasjonen Tsjekkia. I den andre gruppespillskampen ble det 0-3 mot Ukraina, og der spilte Rafferty samtlige minutter. For Adam Hajdus Ungarn gikk det marginalt bedre. Først 0-0 mot Tyrkia og deretter 0-1 mot Slovakia. Den sentrale midtbanespilleren var på banen hele kampen mot Tyrkia, men kom inn i det 55. minutt mot Slovakia. Irland og Ungarn havnet sist i hver sin gruppe, og lagene skulle dermed gjøre opp om 5. plassen i turneringen. Ungarn trakk det lengste strået fra ellevemetersmerket etter at selve kampen endte målløs. Hajdu spilte igjen samtlige minutter.