Ultimatum fra Benítez

Benítez krever at han får bruke pengene fra spillersalg til å revinvestere i spillerstallen. Transferpott på maksimalt £15M i tillegg. Frykt for at Torres vil vurdere klubbskifte. Usikker fremtid også for Gerrard og Mascherano.

Tony Barrett i The Times skriver at Rafael Benítez kun vil bli fristet til å bli værende i Liverpool om han får lov til bruke alle pengene fra spillersalg i sommer til å fortsterke troppen.

Det er også økende frykt for at Fernando Torres vil søke seg til en ny klubb med genuine muligheter til å kjempe om titler både i England og i Europa.

Benítez vurderer nå tilbudet om å bli Juventus-trener. Han har frist frem til mandag med å akseptere en fireårskontrakt verdt £16M. Han har den seneste tiden nektet å utelukke seg selv fra jobben i Serie A-klubben. Men skulle Martin Broughton, Liverpools formann, tilby ham garantier om at inntektene fra spillersalg ikke vil bli brukt til å betjene klubbens gjeld på £237M, kan Benítez overtales til å fortsette på Anfield.

DEBATT: Rafael Benitez

Benítez skal møte Broughton for første gang denne uken, og flere synspunkter vil bli luftet. Liverpools ledere skal ikke være imponert over Benítez' flørting med en annen klubb.  Rafa selv er ikke være fornøyd med at løfter ikke har blitt holdt og har bedt om klarhet rundt sin posisjon og Liverpools overgangspolitikk.

Ifølge The Times er situasjonen vedrørende Torres bekymringsfull. Manchester City antas å være villige til å betale i størrelsesorden £70M skulle spissen være interessert i å forlate de røde. Fra Anfield rapporteres det at 26-åringen ikke er til salgs uansett pris, men Torres er meget bekymret for Liverpools tilbakegang de seneste 12 månedene. Han kan få fokus på problemet ved å be om en overgang. Benítez ønsker å forsikre seg om at han får bruke pengene fra et eventuelt salg av stjernespissen.

Liverpool-manageren vil belyse sin frustrasjon over overgangspolitikken sist sommer. Han mener at lovnadene om transfermidler som ble fremlagt for ham for signerte i mars, ikke har blitt holdt. Fra Anfield sies det derimot at klubben har brukt £18M netto, et tall som skal være i samsvar med hva de lovet manageren.

Denne sommeren vil transferpotten ikke overstige £15M såfremt den ikke øker på grunn av spillersalg. Problemet for Benítez er at klubben ikke vil anstrenge seg for å overbevise ham om å bli værende. Tatt i betraktning at han har krav på en kompensasjonspakke på £16M om han blir oppsagt, så kan tilbudet fra Juventus passe alle parter.

I tillegg til Torres er det usikkert om Steven Gerrard vil fortsette i klubben. Javier Mascherano har ennå ikke signert ny kontrakt, mens Yossi Benayoun tidligere i dag uttalte at han kanskje forsvinner. Lucas Leiva innrømmer at usikkerheten påvirker spillerne.

- Alle er klar over usikkerheten rundt Rafas fremtid. Men vi vet ikke hva som kommer til å skje, sier brasilianeren ifølge The Times.