Vennskapet legges tilside

David Moyes og Roy Hodgson er nære venner. De spiste middag sammen i Belgia for bare noen få dager siden. Men i morgen legges vennskapet til side. Da er det blodig alvor, når Everton og Liverpool skal kjempe om tre særdeles viktige ligapoeng på Goodison Park.

Managerne til de to Merseyside-gigantene overvar den samme EM-kvalifiseringskampen i Brüssel denne uken, og valgte å spise middag sammen.

- I morgen legges vennskapet til side. Han var min venne denne uken, da vi møttes på vei til Beliga. Vi reiste med samme fly både frem og tilbake. Vi så kampen sammen, og tok en drink sammen. Jeg trivdes i hans selskap, sier David Moyes om kollegaen på Anfield.

- Vi har sett mye til hverandre denne uken, men under lokaloppgjøret legges vennskapet til side. Dette er dagen da selv folk i samme familie havner på kant med hverandre her i byen.

- For oss handler det om å opptre profesjonelt, og Roy er en veldig høyt respektert manager. Da jeg var i lærefasen til å bli manager, var Roy en av trenerne som ga oss leksjoner. Han var veldig god til det.

Moyes tror ikke eierskiftet i Liverpool og alt oppstyret rundt dette, vil få noen innvirkning på kampen.

- Det er nesten ikke vits å svare på det spørsmålet, for Roy Hodgson er en fantastisk manager som vil sørge for at spillerne hans har fokus på kampen. Jeg ser ikke noe poeng i å snakke om dette, annet enn å si at han er en veldig god manager og god trener, og jeg tror ikke eierskiftet får noen innvirkning ute på banen.

- Som profesjonell fotballspiller gjør du jobben din. Det du får betalt for, er å spille kamper.