Verste borteåpning på 48 år

Liverpool har tapt seks av ni bortekamper i Premier League i høst, og står med kun fem bortepoeng. Poengfangsten på utebane har ikke vært skralere siden 1962.

I 1962/1963-sesongen stod Liverpool med tre poeng på ni bortekamper i ligasammenheng. 1-2-tapet for Blackpool på Anfield i serieåpningen ble riktignok etterfulgt av 2-2 mot Manchester City på Maine Road, men siden fulgte strake bortenederlag for West Ham og Nottingham Forest, før Liverpool klarte 2-2 mot Everton på Goodison Park.

Deretter ble det tre nye bortenederlag for Wolverhampton (2-3), Leicester (0-3) og West Bromwich. I november spilte de helrøde 3-3 borte mot Manchester United, før den tiende bortekampen endte med 2-0-seier mot Birmingham.

Etter lørdagens tap for Newcastle på St. James' Park, står Liverpool med 1-2-6 på ni bortekamper i ligaen. Etter 0-3-tapet for Manchester City på Eastlands i august, har de helrøde kun maktet én bortetriumf: Mot Bolton på Reebok Stadium på den siste dagen i oktober. Maxi Rodríguez ble matchvinner.

Borteoppgjørene mot Birmingham City og Wigan Athletic endte med poengdeling, mens Manchester United, Everton, Stoke, Tottenham og Newcastle i tillegg til Manchester City har tatt tre hjemmepoeng mot Liverpool.