- Coates er den komplette stopper

Fotballdirektør Damien Comolli mener at Sebastian Coates har alle de egenskapene som kreves for å bli den komplette midtstopper.

- Han er en midtstopper som kan spille på begge sider, selv om han er høyrebent. Han har en fantastisk fysikk. Han er veldig god i lufta, både offensivt og defensivt. Han er sterk en mot en, og veldig god til å klarere i eget straffefelt. Han har de samme holdningene som alle uruguayanske spillere, som vi kan se hos Luis Suarez. Han gir aldri opp, går alltid foran og trekker seg aldri i duellene, hverken på bakken eller i lufta. Han evner å spille seg ut av forsvar, noe vi trenger i Liverpool FC, skryter franskmannen i et intervju med Liverpoolfc.tv.

- Jeg og mine speidere har fulgt ham i over to år nå, siden Copa America for U20-lag i Venezuela. Deretter spilte han i U20-VM i Egypt i 2009, og vi holdt øye med ham i løpet av sesongen, mens han spilte for Nacional hvor han også var kaptein. Vi sendte en speider til Copa America i sommer, bare for å få bekreftet det vi trodde om ham, legger Comolli til.

- Avgangene til Sotirios Kyrgiakos og Daniel Ayala medførte at vi fikk handlingsrom til å kjøpe en forsvarsspiller. Vi trenger ham, fortsetter fotballdirektøren.

- Vi fokuserer ikke på spillerens nasjonalitet når vi kjøper spillere, men spillerens kvaliteter. Vi har vært godt fornøyd med kvaliteten på spillerne vi har hentet fra Premier League. Men Sebastian er akkurat hva vi trengte, og det faktum at Luis er her var til stor hjelp. Jeg er sikker på at folk vet at Coates var linket til en rekke klubber, og at det var stor interesse for ham både før og etter Copa America, på grunn av hans spill for Uruguay. Luis snakket med ham, og selv om jeg ikke vet hva han har sagt om Liverpool FC, så må han tydeligvis ha sagt noe positivt, for Sebastian ønsket å komme hit. Det faktum at Luis er her, betydde mye for hans avgjørelse.

- Han har alt som skal til for å lykkes. Han var en av de yngste forsvarsspillerne i Copa America. Kanskje den yngste som spilte de fleste kampene. Han ble ikke overveldet av den grunn. Han håndterte det på perfekt vis, og for oss var det bevis på at han var klar til å komme hit. Dette var den største scenen du kan finne i Sør-Amerika, og når en så ung spiller gjør det så bra som han gjorde, ved å holde mer rutinerte spillere på benken gjennom turneringen, var det et tydelig tegn på at både hans personlighet og hans sportslige nivå er av ypperste klasse.

- Hans kvaliteter er perfekt med tanke på Premier League. Her vil han møte lag som er mer direkte, der du ofte må klarere med hodet og utmerke deg med sterk fysikk på dødballer og innkast. Han har det som skal til for å spille mot store og fysisk tøffe spillere. Han frykter ikke situasjoner der han er alene som bakerste forsvarer, og er i stand til å forsvare seg skikkelig. Vi mener han er den komplette midstopper. Han er bare 20 år gammel, så han har også mye tid på seg til å bli enda bedre. Det vil hjelpe ham å spille sammen med Martin, Jamie eller Daniel. At han nå får trene mot Suarez og Andy Carroll til daglig vil også være en ny utfordring for ham. Men vi vet allerede med sikkerhet at han vil bidra med mye til laget og troppen.

- Jeg har flere ganger i sommer poengtert at vi ikke kjøper unge spillere med tanke på de neste seks månedene, eller det kommende året. Vi har langsiktige mål, og vi har forpliktet oss overfor ham og han overfor oss, på lang sikt. Vi vet at han vil være en enda bedre spiller om et par års tid.

- Folk sier at vi har betalt en relativt høy sum for en ung spiller som akkurat har fått sitt internasjonale gjennombrudd. Men vi har referanser, og vi vet at det har fungert tidligere når man har hentet unge uruguayanske spillere. Vi vet også at Luis vil hjelpe ham å finne seg til rette og venne seg til Premier League. Vi synes vi har nok garantier for at han skal gjøre det bra her.