- En ære å bli reservelagsmanager

Rodolfo Borrell er stolt over å ha blitt utnevnt til Liverpools reservelagsmanager på permanent basis.

Spanjolenhar blitt forfremmet fra rollen som U18-trener, og nå har dentidligere Barcelona-treneren lagt planer for reservelagetspreseason.

- Det er en stor ære for meg å blireservelagsmanager. Klubben har vist meg stor tillit, og jeg er glad.Dette er en jobb som navn som Bob Paisley, Joe Fagan, Roy Evans, PhilThompson og Sammy Lee har hatt før meg. Dette er store navn iLiverpool historie, og det er en viktig rolle ettersom det er sistetrinn på stigen ved akademiet. Spillerne må bli rede for overgangentil førstelaget, og jeg skal kjempe for å nå dette målet, uttalerBorrell til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er glad for å ha fansen påmin side. Uten dem ville ikke Liverpool vært den klubben den er.Fansen betyr alt for meg. De er veldig spesielle, og støtter alle iklubben i både gode og dårlige tider. Dersom de ser positivt pådette, betyr det mye for meg. Jeg takker dem for den respekten de harvist meg som person, og den troen de har på mine evner til å gjørejobben. Mange av dem har kommet til Kirkby for å se U18-kampene, ogjeg vil jobbe for at de skal komme på flere kamper i fremtiden.

-Frank McParland er min overordnede, og vi snakker konstant omspillere, troppen og de ulike situasjonene som kan oppstå gjennomsesongen. Han har vært en god støttespiller for meg, og det er jegsikker på at han vil være kommende sesong også.

- KennyDalglish gir meg også mange tilbakemeldinger. Det fine med ham er athan ikke har forandret seg i det hele tatt etter at han bleførstelagets manager. Han var her ved akademiet i halvannet år førhan tok jobben, og han kommer fortsatt på stadige besøk til oss.Det er umulig for ham å være her hver eneste dag, slik han pleidenår han jobbet her, men han er fortsatt innom hver uke. Han kommermed stadige innspill på ulike ting, og nå er jeg også på Melwoodhyppigere enn jeg var før. Vi snakker om alt mulig, til og medførstelaget. Han spør meg av og til om min mening om ulike ting, ogda vil jeg komme med den. Jeg er veldig takknemlig overfor ham, foruten hans støtte ville jeg neppe fått jobben somreservelagsmanager. Jeg er meget godt fornøyd med vårt samarbeid, ogjeg vil sørge for å jobbe enda hardere for å hjelpe ham slik atflere spillere tar steget opp på førstelaget.

- Jeg haralltid hatt tro på at jeg kan trene alle aldersgrupper, og har tattdet trinn for trinn. Det har hjulpet meg å få kunnskaper om heleprosessen det er å utvikle spillere. I Barcelona begynte jeg med desom var yngre enn åtte år, og gikk gradene. Jeg tror du lærer myemer ved å ta ett steg om gangen, for på den måten får du et klartbilde av hva som kreves for å få frem førstelagsspillere.

-Mike Marsh har gjort en strålende jobb som U16-trener, og vil nå taover U18-laget. Alle kan se at han fortjener denne forfremmelsen. Hanhar også erfaring som profesjonell spiller, så jeg trenger ikke ågi ham råd. Vi snakker jevnlig sammen, og jeg tror det var smart åforfremme ham. Han har en flott holdning til treningene. Han harkunnskaper og rutine, og jeg tror han vil gjøre det bra.

- Vimå snakke om hvilke U18-spillere som skal opp på reservelaget. Endel spillere som spilte på U18 i fjor vil selvsagt bli U19-spillereneste år. Vi må også diskutere om vi skal hente inn nye spillere,og hvem som får bli i klubben av dagens reservelagsspillere. En delav de som var U17-spillere i fjor kan komme til å avansere rett oppi reservelagstroppen. Vi er akkurat tilbake fra vår tur til dekaribiske øyer, og det har akkurat blitt bekreftet at jeg blirreservelagsmanager, så vi vil diskutere dette i den nærmestefremtid.

- Vi skal også delta i Next Generation Tournament(U19 Champions League) neste sesong. Det blir en fin mulighet for megsom trener og guttene som spillere. Det er selvsagt en flottturnering, der konkurransen blir hard. Det er flere store klubberinvolvert, inkludert Sporting Lisoba. De har den besteungdomssatsingen i Portugal, og en av de beste i verden. Spillere somLuis Figo, Cristiano Ronaldo og Quaresma startet karrieren der. Dehar satt standarden som akademi. Andre lag som er med er ManchesterCity, Barcelona, Wolfsburg, Milan med flere. Vi vil spille bådehjemme og borte med masse tilskuere på kampene, i store kamper, ogdet kan bare være bra for våre gutter.

- Den hjemligereservelagsligaen er hva den er. Jeg synes ikke den er svaknivåmessig, men kampene spilles ikke regelmessig nok. Man spillerikke hver uke, og det mener jeg det må gjøres noe med. Kvalitetenpå kampene er ganske god. Jeg tror U19 Champions League vil væretil stor hjelp for oss. Får vi da ikke nok kamper, må vi se oss ometter noen tøffe treningskamper. Jeg har fokusert på å sette oppnoen interessante treningskamper i sommer. Vi må få guttene klaretil innsats for å skape konkurranse om plassene og vinne kamper vedå spille god fotball. Det er hva jeg er ute etter.

- Det erbare to dager siden jeg ble utnevnt som reservelagsmanager, men jeghar hatt en aning, så jeg har hatt noen planer i hodet. Nå skal jegforsøke å sette planene ut i livet. Jeg hadde eksempelvisBirmingham og Norwich i tankene når det gjaldt treningskamper forreservelaget på akademiet. Dette er to klubber med gode akademier,og de hadde sterke U18-lag denne sesongen, noe som betyr at de vil hagode reservelag neste sesong. Jeg ringte dem i går, og har fått istand kamper. Men jeg må ta noen flere telefoner, og sette mineøvrige planer ut i livet.