- Jeg trives i Premier League

Martin Skrtel er glad for at han endte opp som Liverpool-spiller i Premier League. Han liker harde dueller på baner med en fiendtlig atmosfære.

Slovaken uttaler til LFC Magazine at vanskelige bortekamper i engelsk fotball får frem det beste i ham, noe han beviste i Liverpools 2-1 seier over Stoke i Carling Cup nylig.

- Som alle vet, er Britannia Stadium en svært vanskelig arena å spille på. Stoke er veldig farlige. Selv på innkast fra midtstreken vil de skape trøbbel. Delap klarer å kaste ballen inn i femmeteren derfra, fastslår 26-åringen.

- Jeg liker imidlertid denne type kamper. Da må man krige og kjempe, og være sterk gjennom hele kampen. I engelsk fotball får du ikke mye tid med ballen, og på bortebane får du sjelden mer enn et sekund om gangen. Nesten alle lag har minst en stor spiss. Jeg liker å møte dem, kjempe mot dem og takle dem. Du klarer ikke å vinne ballen hver gang, men det er alltid mitt mål, fortsetter han.

Skrtel har slått rot på Merseyside, og i oktober kom sønnen Matteo til verden.

- Før gutten ble født var jeg litt bekymret over alt det ekstra ansvaret et lite barn medfører, som å skifte bleier og gi ham mat. Men jeg har klart det bra, og det er ikke så vanskelig som jeg trodde. Det er likevel uvant, men samtidig fint. Det er fint å se på ham, og vite at det er din sønn og ditt blod.

- Å ha et spedbarn i huset innebærer selvsagt at du får mindre søvn, men kjæresten min, Barbora, har gjort mye mer enn meg. Jeg har sovet på gjesteværelset av og til, når jeg har hatt behov for ro og hvile før eller etter kamper.