- Karrieren min kan være over om ett til to år

Jamie Carragher innrømmer at han kanskje kommer til å legge opp så tidlig som neste år. Ønsker å fortsette som trener. Mener klubbenes akademier bør være forbeholdt lokale spillere.

Jamie Carragher debuterte for Liverpool i 1997. Visekapteinen står bokført med 676 førstelagskamper for Anfield-klubben. 33-åringen fikk spørsmål om hvor lenge han regner med å være aktiv fotballspiller.
- Spør Kenny (Dalglish). Han tar ut laget. Tiden vil komme om 12, 18 måneder eller kanskje to år. Ikke nå. Det vil ikke være opp til meg. Det vil være opp til folk rundt meg - staben og manageren. De vil avgjøre, uttalte Jamie Carragher på konferansen "Leaders in Football" i London.

Carragher har aldri vært fristet til å spille i utlandet.
- Jeg tror ingen har hatt lyst til å hente meg til utlandet! Jeg er heldig at klubben som jeg spiller for aspirer til å vinne store ting. Det er nesten en plikt. Jeg kan ikke huske én gang at en klubb har vist interesse. Jeg har aldri tatt opp en søndagsavis og sett navnet mitt blitt linket til noen.

33-åringen ser for seg en karriere innen fotball den dagen han legger opp.
- Ønsker jeg å bli trener eller manager? Ja, jeg tror det. Jeg har tatt de første skrittene mot å bli trener og B-lisens. Vi alle elsker spillet. Du ønsker å være involvert.

Carragher skapte overskrifter da han uttalte at England burde ha en engelsk landslagssjef.
- Jeg har ikke noe i mot Capello eller noen andre som kommer inn i fremtiden. Det er ingenting i mot utenlandske spillere eller trenere. Jeg synes bare det er det landslagsfotball bør handle om. Etter min mening bør vi ikke ha ett utenlandsk medlem i staben. Den beste legen i landet bør være legen til England. Det samme gjelder bussjåføren. Det er det landslagsfotball handler om. Hvis vi ikke er gode nok på noen områder, så må vi forbedre oss.

Carragher mener klubbenes akademier bør være forbeholdt engelske spillere.
- Alle ønsker å spille i Premier League nå. Spillerne på våre akademier får ikke sjansen. Våre akademier inneholder ikke bare lokale spillere. Det er mange utenlandske spillere også. Jeg synes ingen utenlandske spillere bør forlate landet sitt før de er 18 eller kanskje 21 år. Jeg synes akademiene bør være for lokale spillere.

Tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes uttalte nylig at Englandstroppen var delt inn i to klikker, Liverpool og Manchester United, mens han spilte på landslaget.
- Jeg synes ikke det var Man United eller Liverpool. Det var mer Man United og resten.  De Manchester United-spillerne hadde alle vokst opp sammen. De hadde vært på ungdomslagene sammen. De ville alltid sitte sammen ved måltidene.

- Det var bare som de fem beste kameratene sammen. De hadde alle kommet opp sammen. De hadde sterke bånd. De var bestevenner. De hadde et flott juniorlag. Det er et slikt tilfelle. Det var så mange av dem. De hadde et så godt lag. De hadde trolig syv eller åtte i troppen på den tiden. Det var trolig vanskelig for andre å bryte inn i den lille gruppen og bli kjent med dem.