- Kuyt vil bli verdifull neste sesong

John Aldridge tror toppscorer Dirk Kuyt vil bli viktig for Liverpool neste sesong, og det uavhengig av hvilke spillere de røde kjøper til sommeren. Kuyt mener arbeidskapasiteten ligger i genene.

Dirk Kuyt scoret sitt syvende mål på seks kamper i lørdagens 5-0-seier mot Birmingham. Nederlenderen står bokført med 13 fulltreffere for Liverpool denne sesongen, og er dermed klubbens toppscorer selv om han har spilt flesteparten av kampene ute til høyre på midtbanen. Liverpool-legende John Aldridge, som scoret 63 mål på 104 kamper for Liverpool, tror 30-åringen vil bli viktig for laget også neste sesong.
- Kuyts arbeidskapasitet står ikke tilbake for noen, og målet han gjorde mot Birmingham var fint. Det var en ordentlig avslutning, skriver John Aldridge i Liverpool Echo.

- Selvsagt forventer vi at Kenny Dalglish skal signere kantspillere til sommeren og at både Luis Suarez og Andy Carroll er førstevalgene på spissplassene når begge er skadefrie.

- Men uansett hva som skjer vil Kuyt bli veldig verdifull for laget neste sesong. Han viste nylig igjen at han kan gjøre en flott jobb for laget enten han spiller ute til høyre eller helt fremme ved siden av Suarez.

- Det er flott for Kenny Dalglish å ha en som er så anvendelig og gir ulike alternativer.

Dirk Kuyt mener han har arvet den gode arbeidsinnsatsen fra familien.
- Der jeg kommer fra jobber folk meget hardt. Min far gjorde alt for å ta hånd om familien. Han tilbrakte uker på Nordsjøen, kom hjem i tre dager og så reiste han av gårde igjen, sier Kuyt til LFC Weekly.

- Det var tøft, men tilsvarende de rutinene i andre familier. Å gi alt har alltid ligget i meg. Jeg begynte å spille da jeg var tre år gammel. Da jeg var 14 år, sa min far at jeg måtte velge: “Du kan spille fotball hver uke eller du kan bli fisker og være på sjøen hvor du ikke kan spille fotball i det hele tatt”. Det var et vanskelig valg, men jeg likte fotball mer.

Kuyt hyller også Kenny Dalglish for måten han har gitt unggutter en sjanse på førstelaget.
- Etter min mening er det meget positivt å gi disse unge guttene en mulighet,. Det er viktig for spillerne, fansen og klubben. Det beviser at det er kontinuitet – en fremtid. Ja, det ville være bra dersom vi signerer noen toppspillere, men å ha unggutter her som er gode nok vil bare gjøre troppen mye sterkere.