- Liverpool har blitt bedre på bortebane

West Bromwich-manager Roy Hodgson erkjenner at Liverpool har blitt bedre på bortebane enn de var under hans egen periode på Anfield. Dette har han gjort sine spillere oppmerksom på foran morgendagens kamp på The Hawthorns.

Liverpool har vunnet tre av sine fire siste bortekamper i Premier League. Før dette gikk de røde tre måneder uten å vinne bortekamp. Den eneste borteseieren i ligaen under Hodgson kom i Bolton i slutten av oktober. Under Dalglish har de røde beseiret både Wolves, Chelsea og Sunderland på utebane.

- Liverpool har gode spillere og er et godt lag. Vi må vinne kamper og kapre poeng, men jo sterkere motstanderlaget er jo mindre sjanse er det for å plukke poeng. Slik sett kan jeg ikke si at jeg ser frem til kampen, men på den annen side gleder du deg alltid til å spille mot lag som Liverpool, Manchester United, Arsenal og Chelsea, fordi du da vet at du konkurrerer i øverste divisjon mot de beste lagene som finnes, sier Hodgson til West Bromwich sin offisielle nettside.

- Det blir feil å si at jeg ser frem til denne kampen, for jeg har stor respekt for det laget vi møter og jeg vet hvor gode disse spillerne kan være når de har dagen. De har oppnådd et par gode resultater på bortebane den siste tiden, og frykten de led under etter en lang periode uten borteseier har forsvunnet. Forbannelsen er brutt, så jeg vet vi møter en svært farlig motstander.

Hodgson insisterer på at revansje eller hevn ikke er i tankene hans før møtet med klubben han fikk sparken fra i januar.

- Det er en helt vanlig kamp, men den betyr mye ettersom det kun er åtte kamper som gjenstår, slik at hver eneste kamp blir betydningsfull, sier han.

- Jeg føler ikke noe behov for å ta hevn. Jeg føler heller ikke at jeg har noe å bevise. Dersom det er folk der ute som mener jeg har noe å bevise, så foreslår jeg at de studerer hva jeg har oppnådd de siste 36 årene. Jeg bryr meg mer om det jeg har oppnådd enn å debattere seks måneder i en klubb. For meg var dette seks måneder i en 36 år lang karriere, og jeg lar ikke det bekymre meg.

- Jeg lever i nuet og i fremtiden. Det som skjedde i Liverpool tilhører fortiden. Det har skjedd. Folkene som er i Liverpool kjenner arbeidet jeg gjorde, og det er tilfredsstillende å vite at folkene som var der respekterte jobben jeg gjorde, og skjønner at det var andre årsaker enn manglende kompetanse som fikk eierne til å skifte manager.

- Når du ikke oppnår resultater, vil du miste jobben. Jeg kjente aldri på noen frykt for at folkene jeg jobbet med ikke respekterte jobben jeg gjorde. Men det er hyggelig å høre dem si det offentlig, noe som ikke alltid blir gjort. Jeg vet hva de mener privat, men det er også hyggelig at det blir sagt offentlig nå og da.