- Spillersalg ga negative signaler

Fernando Torres synes at hans og Liverpools ambisjoner ikke var i samsvar da klubben solgte Mascherano og Alonso. Spillerne og Hodgson forsto ikke hverandre.

Tidligere har Fernando Torres uttalt at han ikke ønsket å spille for en annen engelsk klubb .
- Jeg sa det fordi på det tidspunktet ga Liverpool meg det de lovte, men ikke nå. Jeg synes et av de viktigste momentene er at du er i en klubb somspiller i semifinalen i Champions League og har havnet på andre plass i Premier League fire poeng bak Manchester United (2009). Da er du veldig, veldig nær topplagene, uttaler Torres ifølge Mail on Sunday.

- Alle sto sammen og beveget seg i riktig retning. Men når du lar Xabi Alonso og så Javier Mascherano reise, ga det en klar melding. Det var viktig, ikke så veldig for meg, men for klubben. De tidligere eierne snakket om å selge klubben så mange ganger, og i løpet av den tiden ble laget dårligere fordi vi ikke var fokuserte.

Så ville Torres blitt værende om lovnadene hadde blitt holdt?
- Hvis lovnadene hadde vært korrekte, ville Liverpool ha kjempet med Manchester United og Chelsea, så man vet aldri. Kanskje ja, kanskje nei. Jeg synes vi var nær ved å kjempe med disse lagene, men to år senere gjorde vi ikke det.

Han innrømmer at den seneste tiden var vanskelig mental.
- Jeg følte meg ikke så bra som de tre tidligere sesongene, ikke bare fysisk, men mentalt. Det var så mye å tenke på, så mange lovnader, så mange falske håp. Men jeg er ansvarlig for det. Det eneste jeg må gjøre er å spille fotball. Mine prestasjoner var ikke de beste. Jeg er den første til å innse det.

Torres synes kjemien med Roy Hodgson var dårlig.
- Hodgson kom inn med sine fotballideer, sin taktikk, sine metoder. Jeg tror vi kanskje aldri forsto hva Hodgson ønsket eller Hodgson aldri forsto oss. Jeg tror ikke det var hans feil, Han er en flott mann og en stor manager,

Torres tror at han vil finnen tilbake til spilleren vi kjenner fra 2007 til 2009 når han nå har kommet i et nytt miljø.
- Jeg er sikker på at det er tilbake. Noen ganger må folk forandre på ting i livet. Du våkner om morgenen, går på trening og tenker: “Jeg føler ikke på samme måte som jeg gjorde. Jeg trenger en ny utfordring, en ny mulighet.” Og en dag tar en av de beste lagene i landet kontakt og ønsker deg. Det er lett å tenke: “Jeg kan ikke miste den muligheten. Jeg må dra til dem.”

- Jeg er sikker på at det var det beste alternativet for begge klubber. Ikke bare på grunn av pengene. Det er ingen grunn til å beholde en spiller som ønsker å dra. Men de har signert to veldig gode spisser i Andy Carroll og Luis Suarez. De vil gjøre en god jobb som meg, eller bedre enn meg.

Torres forventer ikke å få en god mottagelse av Liverpool-fansen.
- Det er kanskje for tidlig å be om en god mottagelse. Jeg forventer ikke det, men det ville være en overraskelse om jeg fikk en dårlig mottagelse av dem.

- Jeg synes ikke det er rettferdig å kalle meg en forræder, men det er en mening. Jeg vil ikke snakke stygt om noen tidligere Liverpool-spillere eller ansatte. Jeg synes ikke “forræder” gir noen mening. Jeg spilte tre veldig gode sesonger for dem, la igjen mange penger, scoret mange mål og presterte bra. Jeg hjalp også til med salgsprosessen.

- Jeg tok avgjørelsen om å dra fordi jeg hørte om Chelseas interesse. De presset hardt på for å få meg, noe som betydde at de virkelig ville ha meg. Jeg ønsket veldig å forlate Liverpool, så jeg fortalte dem rett ut.

- Hvis ingen hadde ønsket meg, ville jeg gladelig ha fortsatt å spille. Det har vært en vanskelig sesong. Fremgangen har ikke vært den beste. De har hatt problemer og har det vanskelig, men jeg hjalp laget og gjorde jobben min hele tiden.

- Jeg forklarte dem min situasjon, mine følelser og var ærlig med alle. Jeg fortalte alle, ansikt til ansikt, om mine følelser og at jeg ønsket å reise til Chelsea.

- De hørte ikke om det i pressen. De hørte om det far meg. De ønsket ikke at jeg skulle dra. De forsøkte å be meg om på bli. Jeg fortalte dem at jeg hadde tatt min avgjørelse. Jeg kom ikke til å forandre mening. Så de forsøkte å få mest mulig penger for meg og en erstatter.

- Jeg forstår deres situasjon. Jeg fortalte hva jeg ønsket, og jeg måtte vente til de siste minuttene av vinduet for å signere.