- Tid for å oppgi kilden

De etterlatte etter Hillsborough vil ha mer enn en unnskyldning fra Kelvin MacKenzie, ansvarlig redaktør i The Sun for 22 år siden. De ønsker å vite hvilken kilde avisen brukte da de svertet Liverpools fans etter tragedien.

MacKenzie ble i går i det engelske underhuset oppfordret til å komme med en unnskyldning, etter at han noen dager etter tragedien i Sheffield stod bak den famøse forsiden med «The Truth». Hvor avisen The Sun hevdet at det var fulle fans som urinerte på sine egne, robbet lik og hindret politiet i sitt arbeid.

Margaret Aspinall sier i dag til Liverpools hjemmeside at hun ikke er opptatt av en unnskyldning, men at de nå får vite hvem som var kilden til avisen som er lagt for hat og boikottes av mange på Merseyside.

- Vi er ikke ute etter en unnskyldning. Vi ønsker at MacKenzie avslører sin kilde. Dette er tiden for å være ærlig. Han burde senke sitt hode i skam for hva han gjorde mot de etterlatte. Vi har lidd i 22 år som følge av det.

Andy Burnham, et lokalt parlamentsmedlem, støtter dette.

- Ropet har kommet fra Margaret Aspinall, sier Burnham til liverpoolfc.tv. – Jeg har i dag støttet at de i dag (News International) til fulle skal samarbeide med panelet og i sannhet gjøre tilgjengelig alt materiale og spore opp de navnene som ble oppgitt som pressens kilder den gangen.

- Dette er en enorm tragedie. Likevel, innen timer har offentlige personer i dette landet begynt å sverte navnene til de som døde, deres familier, deres venner, deres felles supportere. Dette er helt utenfor fatteevne og det er på tide at avisen The Sun nå legger alt på bordet og hjelper oss til å få klarhet i hvem som lekket informasjon og med hvilken myndighet de hadde til å gjøre det.