Alan Hansen roser transferpolitikken

Midtstopperlegenden Alan Hansen mener Liverpools innkjøpspolitikk har ført Merseyside-klubben nærmere topplagene.

- Innkjøpspolitikken har vært avgjørende for Liverpools fremgang, slår Hansen fast overfor LFC Magazine, ifølge klubbens offisielle nettsted.

Skotten poengterer at ingen kan utkonkurrere Manchester City på overgangsmarkedet, men Hansen føler likevel at Anfield-klubben kom godt fra sommerens overgangsvindu.

- Liverpool har hentet inn mange spillere med stort potensial - hovedsakelig fra andre Premier League-klubber - men vi kan ikke konkurrere med Manchester City. Det kan egentlig ingen andre klubber heller, sier Liverpool-legenden.

Hansen mener Kenny Dalglish og Damien Comolli gikk for riktig strategi da arbeidet med å gjenoppbygge stallen tok til.

- Du kan velge å hente etablerte spillere som kanskje er over toppen, eller du kan bygge et nytt lag rundt unge spillere. Liverpool har valgt den sistnevnte løsningen, og jeg tror at den løsningen vil bære frukter.

I januar hentet rødtrøyene Ajax-stjernen Luis Suárez for drøyt £20 millioner, og urguayaneren har vært en kjempehit på Anfield. Alan Hansen føyer seg inn i rekken av Liverpool-helter som roser angrepsspilleren.

- Luis Suárez er et skoleeksempel på en spiller som har slått til umiddelbart. Han har vært sensasjonelt god i nesten hver eneste kamp. Han er utrolig fotrapp, og forventingsnivået blant fansen stiger hver gang han får ballen. Det har vært fantastisk å følge Luis i 2011, avslutter Hansen.