Ayre om lønnsutgiftene

Liverpools lønnsutgifter steg kraftig under Tom Hicks og George Gillett, men Ian Ayre forventer forbedrede tall dette regnskapsåret.

John W Henry har tidligere uttalt at Fenway Sports Group ikke er fornøyd med de høye lønnsutgiftene i Liverpool FC. Under Tom Hicks og George Gillett steg lønningene voldsomt. I finansårene fra 2007 til 2009 økte lønnsutgiftene fra £34M til £100M, og var på 56% og 58% av omsetningen. I 2009/10 var tallet på 66% etter at lønnsposten hadde gått opp med ytterligere £21M på ett år.
- Det kan gå galt med dårlig pengebruk og elendig ledelse, men jeg ser ikke at noe slikt skjer nå, sier Ian Ayre til Liverpool Daily Post Business Magazine.

Ian Ayre tror forholdet mellom lønn og omsetning vil gå ned i regnskapsåret som avsluttes 31. juli, men med stadig økende lønninger i Premier League vil det sannsynlig være resultat av økt omsetning, og ikke redusert pengebruk. Ifølge Ian Ayre er ikke lønnsnivået ute av kontroll.
- Det er noe vi håndterer. Vi forventer forbedrede tall, og det har vi allerede.

- Du ønsker å holde det på et fornuftig nivå. Det ligger cirka på det samme som hos våre konkurrenter: Manchester United og Arsenal. Chelsea og Manchester City ligger selvsagt over disse tallene.

Liverpool har mistet viktige inntekter fra Champions League. Etter kommende sesong har klubben stått utenfor den gjeveste e-cupen i to og et halvt år.