Carraghers fem årsaker til titteltørke

Jamie Carragher mener det er fem hovedgrunner til at Liverpool ikke har vunnet ligatittelen siden 1990: Alex Ferguson, Roman Abramovich, Arsene Wenger, mangel på killerinstinkt, overgangsmarkedet.

- Det handler ikke bare om oss. Man må gi honnør til andre lag. At Alex Ferguson tok over Manchester United må være en faktor. Han har gjort jobben sin, uttaler Jamie Carragher til Daily Mail.

- Andre lag har trolig vært dyktigere på transfermarkedet, og så kom Abramovich.

- Jeg har stor respekt for de Chelsea-spillerne. John Terry og Frank Lamaprd er topp, topp spillere. Før Abramovich kom, var de i tilsvarende båt som oss - bare vant cupturneringer, men var aldri en reell trussel i ligaen. Det var alltid Arsenal og Manchester United. Abramovich tok dem opp på et annet nivå.

- Plutselig hadde to lag penger - United og Chelsea. Etter at Abramovich kom, har ikke Arsenal vunnet tittelen.

- Folk kritiserer Wenger, men tidligere måtte du bare slå et lag med mer penger. Nå må du gjøre det bedre enn to, kanskje tre.

- Du pleide å være i stand til å gjøre det bedre enn det ene dersom de ikke hadde en god sesong, men for at to skal feile med de signeringene og dårlig feil, kommer ikke til å skje.

- Situasjonen med Manchester City kommer til å gjøre ting mer komplisert.

- Du må bare beholde troen. Vi har alltid klart å komme tilbake. Men det ser vanskeligere ut nå. City kommer trolig til å havne blant de fire beste. Jeg trodde hele tiden at noen måtte vike vei, og jeg følte at det ville bli oss eller Arsenal. For øyeblikket er det oss.

- Jeg ville like å tro at vi er en større klubb enn Arsenal selv om de fortsatt er laget som utfordrer United i ligaen. Wenger er uten tvil en annen årsak til at vi ikke har vunnet tittelen.

- Når folk snakker om at Liverpool ikke har vunnet ligaen i min tid, er det viktig å poengtere følgende: Vi har kjempet mot det beste Manchester United-laget noensinne med deres beste manager gjennom tidene. Det beste Chelsea-laget gjennom tidene med deres beste manager noensinne, og det beste Arsenal-laget gjennom tidene med deres beste manager noensinne.

- Jeg har kjempet mot de beste lagene disse klubbene noen gang har hatt. De har ikke kjempet mot det beste Liverpool-laget. Det var en tid mens Rafa var manager at vi var blant de fire eller fem beste i Europa. Det eneste problemet var at tre av dem befant seg i Premier League.