Flere må score

Kenny Dalglish understreker at det er viktig at flere begynner å score mål i en sesong hvor Luis Suarez har bidratt med en tredjedel av alle fulltrefferne så langt. Manageren forsvarer Downing.

- Ingen har sagt at det bare er Luis som kan score mål har de? Det ansvaret har aldri blitt lagt på ham. Vi bryr oss ikke om hvem som scorer og de bryr seg ikke om hvem som scorer. Når Luis scorer da scorer han for Liverpool, han scorer ikke for Luis Suarez.

Kenny Dalglish svarer på det faktum at Luis Suarez har scoret syv av de totalt 21 målene som Liverpool har nettet denne sesongen. I ligaen har det blitt 14 fulltreffere på 11 kamper, som er færre enn lag som Bolton, Norwich og Aston Villa.

- For oss er det viktig at så mange som mulig kan bidra med å score mål og de ønsker alle å score mål, fortsetter Dalglish til Liverpool Echo. – De er også alle vel kapable til å score.

En av dem som savnes helt i målprotokollen er Stewart Downing, selv om Liverpools manager forsvarer flankespilleren.

- Utenom en scoring, Stewart behøver ikke å forbedre seg mye, gjør han vel? Kenny Dalglish halvveis spør og halvveis svarer på spørsmålet om det er på tide at hans dyrkjøpte ving finner formen. – Han er den som skaper sjansene. Vi er veldig fornøyd med måten Stewart har spilt på.

- Det er mange nye spillere som har kommet inn og det som har vært mest tilfredsstillende for meg er hvor hurtig de har tilpasset seg. De har trolig skapt like mange sjanser som noen andre, men uttellingen kan bli noe bedre.

- Det har imidlertid også vært slik som i gamle dager hvor motstanderens keeper kommer til Anfield og alle sier han har blitt inspirert. Vi har sett et par inspirerte keepere dette året og det bidrar til det hele.