Ingen begrunnelse før langt ut i januar?

Liverpool FC må kanskje vente helt til februar før de kan anke Suarez-dommen. Telegraph hevder nemlig at fotballforbundets skriftlige begrunnelse for gårsdagens suspensjon på åtte kamper trolig ikke vil foreligge før midt i januar!

Suarez har 14 dager på seg til å anke saken fra den dato Liverpool FC mottar fotballforbundets skriftlige begrunnelse for den strenge dommen mot uruguayaneren. Dersom Telegraphs påstand om at en slik redegjørelse ikke vil foreligge før midt i januar stemmer, vil det i så fall bety at man fort skriver februar måned før Suarez og Liverpool anker dommen.

Liverpool ønsker på sin side at disiplinærpanelets formann Paul Goulding skal legge frem begrunnelsen for dommen så fort som mulig, ifølge Telegraph. Avisen skriver at fotballforbundet i dag har lovet å publisere alle detaljer i saken på sin offisielle nettside så snart de mottar disse fra Goulding.

Muligheten for en hel måneds forsinkelse før så skjer, betyr imidlertid at denne sagaen kan trekke i langdrag helt frem mot slutten av sesongen.

Telegraph hevder at det også er mulig at Liverpool FC vil få en separat tiltale mot seg på grunn av måten de kritiserte Patrice Evra på i uttalelsen Anfield-klubben la ut på sin offisielle nettside tirsdag kveld. Manchester United vurderer nemlig å legge inn en offisielle klage på dette.

Merseyside-politiet bekreftet imidlertid i går kveld at FA sin dom ikke vil føre til noen politietterforskning av Suarez. Chelseas John Terry blir som kjent for tiden politietterforsket i en annen rasismesak i Premier League. Politiet vil ikke etterforske Suarez uten at noen kommer med en anmeldelse, og Evra har ikke levert noen slik anmeldelse.