Kenny fokuserer kun på eget lag

Dersom Liverpool slår Arsenal i dag, vil det trolig bety at Manchester United vinner ligaen, og dermed går forbi Liverpool i antall ligatitler, med 19-18. Dagens kamp er med andre ord et tveegget sverd for mange røde.

- Det er ingenting vi kan gjøre med Manchester United nå. Det vil såre spillerne og supporterne om vi taper mot Arsenal også. Vi kan ikke bry oss med hvordan andre lag gjør det. Dersom de har lagt lista høyt, må vi også heve oss til det nivået, sier Dalglish til The Telegraph, og gjør det dermed klinkende klart at det ikke kommer på tale å gjøre Arsenal noen tjenester i kampen om ligatrofeet.

- Det har overrasket meg, akkurat som det har overrasket alle inne fotballen, at Liverpool ikke har vunnet ligatittelen siden 1990. Men klubben har i det minste klart å vinne et femte europacuptrofé etter den tid. Det er litt historie som vi kan ta med oss, fortsetter Liverpool-manageren.

- Du lærer noe i hver eneste kamp og på hver eneste treningsøkt, som du tar med deg til kampene. Det være seg om individuelle spillere eller om laget som kollektiv. Det går ikke en dag uten at du lærer noe. Slik er fotballen, og jeg er sikker på at jeg ikke er alene om å ha det slik.

- Luis Suarez og Andy Carroll begynner å forstå hverandre bedre. Men det er ikke bare dem som lærer hverandre å kjenne. Mot Manchester City hadde vi Dirk Kuyt og Raul Meireles som var med i angrep. Når Steven Gerrard kommer tilbake neste sesong, vil han gi oss enda flere alternativer i angrepsvei. Det ser bra ut. Andre lag vil imidlertid også ha penger å rutte med i sommer. Hvem de er, gjenstår å se.

- Valgene blir vanskeligere å ta for en manager, når han har bedre spillere å velge i, men det gjør det lettere å oppnå suksess, avslutter Dalglish.

Arsene Wenger sier til samme avis at han kaster inn håndkledet i kampen om ligatittelen om Arsenal ikke vinner sine to neste kamper mot Liverpool og Tottenham.

- Slår vi ikke Liverpool og Tottenham vil ikke sesongen være over, men kampen om ligatittelen vil være over. Det er sikkert. Dette er store kamper for oss, sier Arsenal-manageren.

- Dersom vi vinner alle våre gjenstående kamper tror jeg vi vil vinne ligaen. Manchester United kan fortsatt spille uavgjort i noen kamper, og de må spille mot oss. Det er ikke 100% sikkert at vi vinner ligaen selv om vi vinner alle våre gjenstående kamper, men vi må i alle fall vinne den neste. Det gjør dagens kamp så viktig, legger han til.

Wenger frykter Andy Carroll foran dagens kamp. Han ble som kjent matchvinner da Arsenal tapte for Newcastle tidligere i sesongen.

- Jeg la spesielt merke til hans andre mål mot Manchester City, hvor han viste at han er på hugget og fikk hodet på ballen. Vi må klare å nøytralisere ham denne gangen.

- Overgangen til Andy Carroll var litt spesiell, og må ses i sammenheng med overgangen til Fernando Torres. Du kan forstå hvorfor Liverpool brukte så mye penger på Carroll når de fikk inn så mye for Torres. Jeg vil ikke utelukke å bruke slike summer selv, men jeg har til gode å gjøre det ennå.

- Neste sesong trer finansielt fair play i kraft. Jeg skal sitte her i september og se hvem som respekterer reglene. Arsenal, Chelsea, Man City, Man Utd og Liverpool kan teste reglene. Aston Villa har også muligheten til å sprøyte inn penger. Jeg tror ikke Tottenham kommer til å gjøre det. Vi vil respektere reglene, da de trer i kraft i juni.