Olsen tok ut Poulsen

Christian Poulsen er med i Danmarks tropp til EM-kvalifiseringskampen mot Island 4. juni til tross for at han ikke spilt for Liverpools førstelag etter forrige landskamp.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen er ikke særlig begeistret for at Christian Poulsen ikke får spilletid i Liverpool, men likevel er midtbanespilleren med i Danmarks tropp til EM-kvalifiseringskampen mot Island 4. juni i Reykjavik. Noen startplass på landslaget er han imidlertid langt unna. 31-åringen har ikke spilt for Liverpools førstelag etter forrige landskamp, og sto i fare for å bli vraket av landslagssjefen. Fremtiden som landslagskaptein er mer usikker enn noen gang.
- Som det ser ut nå er han ikke spilleren jeg setter først opp på laget. Det er han klar over og innforstått med, sier Morten Olsen til sporten.dk.

Det er mer personen enn spilleren landslagssjefen har tatt ut.
- Men han er klar til å hjelpe laget. Også selv om det kun blir fra benken. Han har kun spilt et par reservelagskamper de seneste par månedene, men likevel har jeg valgt å ta ham med. For han er vår kaptein, og nå er dessuten vår visekaptein (Daniel Agger, red.anm) ute med skade.

- Så vi har i høy grad bruk for noe rutine. Vi har bruk for noen spillere som holder høy intensitet på trening og som kan hjelpe medspillere og som har stor respekt.

Olsen understreker at det kun er spørsmål om tid før han blir nødt til å frata Poulsen kapteinsjobben dersom han ikke sikrer seg spilletid på klubblaget.
- Det er klart at man ikke kan ha en kaptein uten spilletid i lang tid. Men nå har det heller ikke vært slik særlig lenge.