Rafa håper å lede Liverpool igjen

Rafael Benitez håper at han en gang i fremtiden får sjansen til å lede Liverpool FC som manager igjen. Det sa han til publikum under showet «An Audience with Rafa Benitez» på The Empire i Liverpool i går kveld.

Benitez reflekterte over sine seks år som Liverpool-manager, og ifølge Liverpool Echo innrømmet 51-åringen at han drømmer om å få en ny sjanse i managerstolen på Anfield når Kenny Dalglish går av.

- Jeg var veldig stolt over å ha vært Liverpool-manager, og jeg håper å bli manager for klubben igjen i fremtiden. Jeg vil vente. Jeg ønsker ingen overskrifter i morgen, da jeg ønsker å støtte Kenny. Men i fremtiden, om jeg så må vente tre, fem eller ti år, siteres Benitez i dagens Echo.

- Jeg var veldig lykkelig som manager i Liverpool. Forhåpentligvis kan klubben nå vinne en rekke trofeer. Men når Kenny trekker seg tilbake er jeg klar for jobben om jeg blir spurt. Jeg har hatt tilbud fra Kina, Russland og Mexico, men jeg har ikke lyst på jobber der. Jeg prioriterer Premier League, fortsetter spanjolen.

I løpet av to timer på The Empire avslørte Benitez en rekke ting som skjedde innad i klubben i hans tid som manager. Blant annet sa tidligere klubbeier George Gillett til Benitez at hans sønn Foster skulle ta de store avgjørelsene i klubben, blant annet når det gjaldt spilleroverganger. Benitez mener også at administrerende direktør Christian Purslow involverte seg i «for mange sportslige avgjørelser».

Benitez mente ikke overraskende at hans siste år på Anfield ville ha sett helt annerledes uten dersom Hicks og Gillett ikke hadde blitt klubbens nye eiere. Han avslørte at pressekonferansen der han besvarte alle spørsmål med at «han fokusere på å trene og lede laget» ble trigget av en irritert e-post fra de amerikanske eierne der de ordla seg akkurat slik. Da han stilte i treningstøy i påfølgende kamp i Newcastle, var ikke dette i protest, men rett og slett fordi han glemte dressen hjemme.

Spanjolen var svært kritisk til de forrige eierne, og antydet at de trodde at transfermarkedet fungerte som i USA, med et drafting-system.

- Etter en kamp mot Tottenham sa Gillett til meg: «Rafa, jeg vil støtte deg og gi deg £50M som du kan bruke på draftingen.» På dette tidspunkt tenktje jeg at eierne har ikke peiling på hva de driver med. Gillett sa jeg skulle få legge planene, men at Foster Gillettt skulle ta avgjørelsene. De sendte e-poster, og jeg sendte e-poster tilbake. Før den berømte pressekonferansen fikk jeg en mail der de ba meg «fokusere på å trene og ledet laget».

Benitez benyttet ellers anledningen til å rose Liverpool-fansen, og i særdeleshet supporterunionen Spirit of Shankly for deres støtte, i den tiden da det kom frem at eierne i all hemmelighet prøvde å erstatte ham med Jürgen Klinsmann.

- Jeg skjønte at noe foregikk i kulissene. At noe ikke var som det skulle. Jeg kunne ikke si å mye. Jeg ønsker å takke SOS. Historien vil vise at dette var viktige tider. De gjorde undersøkelser, og protesterte i gatene. Takket være dem kunne vi endre situasjonen.

- Vi fikk bevis på at de nye eierne (Fenway Sports Group) er ganske smarte, når det første de gjorde var å fjerne Christian Purslow. Ian Ayre avslørte av vi var svært nær å bli satt under administrasjon, og det er situasjonen vi kunne ha befunnet oss i nå. Jeg skjønte ikke hvorfor jeg ikke fikk penger til spillerkjøp når vi solgte spillere.

Rafa avslørte ellers at han i sin tid måtte velge mellom Dirk Kuyt og Dani Alves, og valgte Dirk fordi behovet for en spiss var så stort. Han bekreftet også at tapet på Robbie Keane var £3M, og ikke over £8M slik enkelte kilder hevder.