Rotheram forklarer familienes ønske

Steven Rotheram forklarer overfor Liverpoolfc.tv hvorfor Hillsborough-familiene ønsker å få Kenny Dalglish adlet.

Parlamentsmedlemmet annonserte under minnegudstjenesten på Anfield i går at han på vegne av Hillsborough-familiene ville forsøke å få Kenny Dalglish slått til ridder. Mr Rotheram og Hillsborough-familiene mener at Dalglish sin støtte til familiene i forbindelse med tragedien i 1989 er grunn god nok til å fortjene en slik anerkjennelse.

- Jeg snakket med familiene, og det er svært mange som har hjulpet dem. Det finnes jo en støttegruppe, men de har også trengt og fått støtte fra en rekke enkeltpersoner opp gjennom årenes løp. En person som har vært der fra starten av, og som nå er tilbake som klubbens manager, er Kenny Dalglish.

- Kenny og Marina var til enorm hjelp for de etterlatte like etter tragedien. Antallet begravelser de var tilstede på tæret hardt på kreftene deres. Noen av de etterlatte mente det ville vært fint om Kenny fikk en form for anerkjennelse for den innsatsen han gjorde. Som politiker har jeg muligheten til å foreslå at Kenny Dalglish blir slått til ridder av Dronningen. Jeg er sikker på at mange vil støtte oss i den tanken. Vi vil prøve å få så mye støtte som mulig for forslaget.

- Jeg hadde ikke fortalt dette til Kenny på forhånd, før minnegudstjenesten, og han var ukjent med familienes ønske. Det er bare en uke siden familiene diskuterte dette med meg. Jeg tror Kenny ble litt sjokkert når han fikk vite det som en del av talen min.