Shelvey håper på U21-debut i kveld

Jonjo Shelvey håper å debutere for England U21 i kveld, når de møter Aserbajdsjan i EM-kvalfiseringskamp på Vicarage Road i Watford.

Midtbanespilleren er en av tre Liverpool-spillere som kan få sin debut på dette nivået. De to andre er John Flanagan og Andre Wisdom. Jordan Henderson kan komme til å lede England som kaptein, mens Martin Kelly som kjent har trukket seg fra kampen grunnet hamstringskaden han pådro seg i ligakampen mot Bolton.

Shelvey har representert England både på U16, U17 og U19-nivå. Nå er han altså innkalt til Stuart Pearce sin U21-tropp for aller første gang, i forbindelse med kvalifiseringen til U21-EM i 2013. Første motstander i gruppe 8 er altså Aserbajdsjan. Deretter venter en privatlanskamp mot Israel i Barnsley på mandag. Shelvey håper å imponere i begge kampene, og spille seg til fast plass på U21-landslaget.

- Det er fint å spille for England for en på min alder. Å bli tatt ut til U21-landslaget og representere landet ditt på dette nivået er stort for meg og min familie, uttaler Shelvey til FATV.

- Det er slikt du tenker på når du spiller for U16, U17, U18 og U19-landslagene. Du ønsker å ha progresjon og komme med på U21, men det er ikke så lett som mange tror. Du må jobbe hardt, og du må så returnere til klubben din og gjøre de riktige tingene dag ut og dag inn. Slik kommer du med på U21-nivå, forklarer han.

- U21-troppen er som en familie. Du kjenner staben veldig godt, og tuller med dem. Slikt er til hjelp når du skal spille. Det er en stor ære å spille for England, og du ser at det betyr mye for alle. Det er fint å være involvert med landslaget.

- Jeg føler jeg har gjort det bra og scoret noen mål når jeg har representert England. Det hjelper også at Hendo, Andre og Flano er her. Hendo har vært med på dette nivået tidligere, og har hjulpet oss andre å finne oss til rette. Det sier litt om Liverpool, og hvor god ungdomspolitikken i klubben er, at vi har fire spillere med på England U21.

- Nå vil jeg forsøke å få en mer fast plass på Liverpools førstelag. Internasjonalt håper jeg å ha ytterligere fremgang, og spille en del kamper og bli fast inventar på U21-landslaget også.