Slik kommer Liverpool til Europa

Pr. i dag må de røde være blant de fem beste i Premier League for å være garantert spill i Europa neste sesong, men triumf i Europa League gir automatisk plass.

Champions League
England har fire representanter i neste sesongs Champions League. Disse går til de fire øverste i årets Premier League, hvor de tre beste går rett til gruppespillet.

Unntaket er hvis et engelsk lag skulle vinne Champions League, siden mesteren automatisk kvalifiserer til neste års gruppespill, og det samme laget ikke er blant de fire beste i ligaen. Intet land kan ha flere enn fire representanter, slik at dersom for eksempel Liverpool blir nummer fire i PL og Tottenham blir nummer fem, men Tottenham vinner Champions League vil de røde ikke kvalifisere seg men må spille i Europa League.

Europa League
England har i utgangspunktet tre plasser. En plass går til vinner eller finalist i FA-Cup, en plass går til vinner av Ligacupen, mens en plass går til 5.plass i Premier League. Hvis aktuelle lag i FA-Cup eller ligacup er kvalifisert til spill i CL eller EL, vil neste lag i Premier League få plass. I finalen i ligacupen spiller for eksempel Arsenal og Birmingham, og hvis Arsenal vinner og samtidig blir topp fire i Premier League vil det sørge for at lag nr.6 i PL vil få en plass i Europa League.

Vinneren av Europa League er automatisk kvalifisert til neste års Europa League og går rett til gruppespillet, dersom laget ikke skulle være kvalifisert til Champions League.

Det deles også ut tre plasser i Europa League via “fair play”, antall gule og røde kort etc. Pr. i dag ligger England an til å få en av disse plassene.