Tapte £20M i forrige regnskapsår

Siste hele regnskapsår under Hicks og Gillett viser £20M i tap. Inntektene økte med £7M. £23M i overskudd på spilleroverganger. Nettogjelden økte til £123M. Årlige renteutgifter reduseres fra £17,7M til £3M under FSG.

* Liverpool FC gikk £20M i minus før skatt i forrige regnskapsår, som omfatter perioden august 2009 til juli 2010, og det er altså det siste hele regnskapsåret under Tom Hicks og George Gillett.

* Renteutgiftene gikk opp fra £13M i 2009 til £17,7M i 2010. Fenway Sports Group tok over eierskapet av Liverpool FC i oktober 2010. Siden den gang har renteutgiftene blitt redusert til £3M per år. Ved overtagelsen nedbetalte FSG £200M av oppkjøpsgjelden som Tom Hicks og George Gillett. Tallene i regnskapet reflekterer den siste perioden under eierskapet med Hicks og Gillett.

* Nettogjelden økte til £123M.

* Liverpool måtte ut med £8M for å løse Rafael Benítez og resten av hans stab fra kontraktene.

* Klubbens inntekter økte med £7M, fra £177M til £184M. De tallene inkluderer ikke draktsponsoravtalen verdt £81M med Standard Chartered. Den avtalen slår først inn i dette regnskapsåret.

* Administrasjonsutgiftene økte med £20M, fra £162M til £182M. Kostnadene er stort sett relatert til forlengelse av spillerkontrakter.

* Det ble et overskudd på £23M på spillertransaksjoner. Mesteparten kommer fra salget av Xabi Alonso til Real Madrid.

* Medieinntektene gikk opp med £5M, til £80M.

* I regnskapet refereres det også til planer for nytt stadion: - I løpet av året benyttet selskapet ytterligere £2,9M til planlegging, design og midler til oppstartende arbeid til stadionprosjektet, og det gir totalt £48,4M brukt på konstruksjonen.

- Ved årsskiftet (31. juli 2010) hadde styremedlemmene tro på at nytt stadion ville bli finansiert og gjennomført, og de var fullstendig engasjert i prosjektet.

- Etter oppkjøpet av selskapet etter utgangen av regnskapsåret vurderer de nye eierne for tiden hva som er det beste med hensyn til stadion.

-  Mens denne prosessen ikke er fullført ved signeringen av regnskapet, er det mest sannsynlig at det vil bli betydelige avskrivninger på det nye stadionprosjektet i det finansielle året som slutter 31. juli 2011

- Styremedlemmene fortsetter å følge økonomisk levedyktig for det eksisterende anlegget, som de vurderer å være fem år, inkludert inneværende år.

Avskrivingene forstås å være utgifter til stadondesign utviklet av HKS mens Hicks og Gillett eide Liverpool FC.

Kilder: Liverpool Echo, Liverpoolfc.tv.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken