- Jeg ser opp til Jay

Jonjo Shelvey uttaler til Liverpoolfc.tv at han ser på midtbanekollega Jay Spearing som et forbilde.

I FA-cupkampen mot Oldham spilte duoen sammen på de rødes midtbane, noe Shelvey synes var morsomt.

- Jay er en topp, topp spiller. Jeg mener han har bevist det når han har fått spille. Jeg syntes synd på ham da han ble utvist mot Fulham. Jeg syntes det var en god, gammeldags takling, sier Shelvey.

- Jeg ser opp til Jay, selv om jeg har spilt flere førstelagskamper enn han i løpet av karrieren. Han har vært i Liverpool-troppen lenge, hvor det er vanskeligere å få spilletid.

Shelvey spilte 42 kamper for Charlton, og føler han nå har fremgang i Liverpool etter en flott periode på utlån i Blackpool, som blant annet resulterte i at han ble kåret til Championship Young Player of the Month for November.

- Det var en stor greie for meg. Det var hyggelig å vinne den kåringen. Jeg har aldri vunnet noe slikt før. Jeg tror det eneste andre trofeet jeg har er fra en golfturnering! Det er hyggelig når folk legger merke til deg.

Etter at Lucas Leiva ble skadet ble Shelvey tilbakekalt til Liverpool, og han startet en Premier League kamp for første gang for de røde i 2-0 seieren over Aston Villa i desember.

- I Premier League får du litt mer tid og rom enn i Championship, da det handler mer om teknikk i toppdivisjonen. Du får ikke så god tid med ballen i Championship. Folk markerer deg hele tiden tett. Tar du en ekstra touch blir du som regel taklet med en gang. Du blir presset hele tiden. Forhåpentligvis får jeg fortsette å spille i Premier League.