- Mye å ta igjen

Akademidirektør Frank McParland innrømmer at Liverpool har en stor oppgave foran seg for å komme opp på samme nivå som Ajax, Barcelona og Sporting Lisboa med talentutviklingen.

Liverpool røk ut i semifinalen av NextGen Series på onsdag med 0-6 mot Ajax. I gruppespillet slet de røde med å komme på samme nivå som Sporting Lisboa. Portugiserne vant 3-0 og 5-1. De andre lagene har Liverpool vært på talefot med.

- Svært talentfullefulle tekniske lag som Sporting og Ajax har et overtak på oss. De to klubbene og Barcelona har jobbet på en fantastisk måte i 15 til 20 år. Det understrekes av det faktum at deres akademier har produsert så mange spillere, sier Frank McParland til Liverpool Echo.

 - Vi har hatt fremgang, og det står ikke så dårlig til her, men det er ingen tvil om at vi har mye å ta igjen. Vi må forsøke å komme opp på det nivået. Kamper som på onsdag får deg til å innse at vi fortsatt har mye å gjøre. Alle ønsker å lære av den kampen. Spillerne må lære, og det er det samme for trenerne.

McParland innrømmer at Ajax var langt bedre.
- Ajax har noen spesielle talenter.  Som lag holdt de meget bra på ballen og spilte videre på én berøring.

- Vi matchet dem i første omgang. Dersom vi hadde satt straffen, ville det ha blitt en annerledes kamp på 1-1. Men vi kan ikke komme bort fra det faktum at de var mye bedre enn oss. De var så kliniske og tok utmerket vare på sjansene.

- Ingen liker å tape så stort, men vi må rekke hånden i været og innse at de var mye bedre.

McParland er fornøyd med utbyttet av deltagelsen i NextGen Series.
- Det har vært meget nyttig. Vi har lært så mye om våre egne spillere. Noen ganger er det lett å bli værende i komfortsonen, møte lag fra nærområdet, fortsette å vinne og fortelle alle hvor god du er. Men vi har vært ivrige etter å møte topp motstand fra utlandet, og det var derfor vi var så raske med å melde oss på NextGen.

- Hvis du virkelig ønsker å teste deg selv, må du spille mot de beste. Dette har vært en utrolig mulighet for oss.