- Ungguttene gir håp for fremtiden

En vil kunne hevde at Liverpools unge spillere har vært en suksess denne sesongen, men Brendan Rodgers forklarer at de først og fremst gir håp for fremtiden heller enn at de er gode nok nå.

Det har vært noe av det positive i høst, at et knippe unggutter har fått sjansen på Liverpools ligalag og vist gode takter. Realiteten er likevel at man ligger midt på tabellen og Brendan Rodgers erkjenner at det er behov for å få inn mer rutine. De unge spillerne gir likevel håp for fremtiden.

- Vi er nødt til å ha en blanding av unge og rutinerte spillere, forklarer Rodgers til The Times.

- Hvis du ser lengst fremme på banen har vi Luis Suarez, som har vært glimrende, men hvor han under mesteparten av sesongen har blitt omkranset av unge spillere.

- Det er unge spillere på vei opp, men det er i posisjoner som er avgjørende.

- Du har Jonjo (Shelvey) som har spilt mye i 10’er rollen i år, og han er 20 år. Raheem (Sterling) har nettopp fylt 18. Suso er 19. Du forlanger mye av unge spillere ved å gi dem et slikt ansvar.

- Det er ingen tvil om at de har vokst mye som spillere i denne perioden, men fra nå av må vi gi dem støtte for at vi skal komme oss fremover.

- Jeg er helt for å utvikle unge spillere, men jeg vet også at som manager må det være den rette blandingen og det vil bli viktig for oss.

- Vi har unge spillere som har fått sjanser de trolig ikke ville fått hos andre lag i Premier League, i en av de største klubbene i verden. Det vil vi være tjent med i fremtiden.

- Det største jeg tror det har gitt oss er håp. Det er håp med de spillerne vi har. Hvis du har håpet har du en sjanse.

- Hvis vi kan få inn de rette spillere i vår måte å arbeide på, da mener jeg vi har et spill hvor vi virkelig kan være med i toppen.

- Vi har kanskje ikke fått resultatene mot alle de store lagene, men vårt spill har vært imponerende mot dem i noen kamper. Hvis vi kan få inn litt kvalitet og erfaring da kan det sette ting på plass.