- Vi beklager

Statsminister David Cameron har kommet med en uforbeholden unnskyldning til de etterlatte i dag. Han bekreftet også at det var en sammensvergelse for å klandre fansen om hva som skjedde da 96 uskyldige mistet sine liv på Hillsborough. Oppdatert.

Cameron konkluderte i en redegjørelse i parlamentet at arrangøren feilet i å beskytte de som var tilstede på kampen 15.april 1989.

"Familiene hadde rett", fortsatte statsministeren. Det var forsøk fra politiet på å forandre på hva som var de faktiske forhold. For eksempel ble 116 versjoner fra polititjenestemenn forandret på.

Det var også politiet, via et parlamentsmedlem, som informerte The Sun om de feilaktige opplysningene som avisen trykket. En prøvde å få fram at fans var berusede, brøt seg inn uten billett og at det var vold involvert. Alt var feil, slik som rapporten til Lord Justice Taylor konkluderte.

David Cameron fortalte også at flere mennesker kunne vært reddet etter 3.15, som var tiden likskuet mente var tiden hvor alle 96 var døde og man ikke kunne gjøre noe mer for å redde dem.