- Vi har ingen erstatter

Brendan Rodgers innrømmer at han ikke har noen direkte erstatter for Luis Suarez, når uruguayaneren må stå over kampen mot West Ham neste helg etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen.

- Jeg er skuffet over å miste Luis, og det er en nedtur for oss, men vi har tenkt på ulike løsninger for hvordan vi skal håndtere det. Jeg er sikker på at Sam Allardyce vil være fornøyd, men vi har kapable spillere i troppen. Vi vil fundere på det utover uken og finne ut hvordan vi best skal klare oss uten ham, sier Rodgers til Daily Mail om det faktum at han må klare seg uten sin toppscorer på Upton Park.

- Sannheten er at jeg ikke har noen direkte erstatter, men vi har folk som er kapable til å score mål, så det er ikke noe poeng å gråte over spilt melk. Jeg kommer ikke til å miste nattesøvnen på grunn av dette. Dette betyr i det minste at det er større sjanse for at Luis starter kampen mot Udinese i Europa Legue nå. Vi skal stille et sterkt lag i Italia, lover Liverpool-manageren.

- Jeg så ikke hva som skjedde da Luis fikk det gule kortet, og vet ikke hvorfor han fikk det. Men jeg tror ikke han forsøkte å jukse. Dersom han stakk ut hånden var det trolig en ren refleks. Uten at jeg så dette klart selv, vil jeg tro det var en ren refleks og ikke et forsøk på juks, slik noen har antydet.

- Rene reflekser som dette er selvsagt unødvendige, men av og til skjer det. Luis har gjort det meget bra som har klart å unngå det femte gule så lenge. Det har lenge ligget i bakhodet mitt at han kun var ett gult kort unna suspensjon.

Rodgers merket seg at mange av lagene foran Liverpool på tabellen avga poeng i helgen.

- De andre lagene i toppen har ikke økt forspranget sitt, og spesielt gjelder det kampen om fjerdeplassen. Det er bare sju poeng som skiller oss fra fjerdeplassen, og det som er sikkert er at vi bare skal bli bedre utover sesongen. Tro meg, vi skal bli bedre.

- Jeg håper folk kan se at vi er på vei fremover nå. Vi har en bratt bakke foran oss, men vi er på vei fremover, og det er bedre å gjøre det på den måten ennå starte som en rakett og så falle av, for da er du tilbake ved start igjen.

- Tanken er å bygge et lag her, og til det bruker vi en metodikk. Vi forsøker å bygge en identitet, slik at folk om noen år kan se på Liverpool og si at «det er slik de spiller. De sentrer ballen, de forflytter ballen, de veksler på posisjonene og de forsvarer seg som en enhet».

- Frem til vi matcher den eksakte profilen i hver posisjon, slik vi gjorde med Lucas mot Southampton, vil vi fortsatt være et lag under konstruksjon. Med Lucas kunne man se at vi plutselig hadde funnet den rette profilen, den rette spilleren i rett posisjon. Det frir opp offensive krefter. Jeg syntes rytmen og balansen i vårt spill var storartet i helgen.

- For aller første gang så vi virkelig vedvarende press fra vår side, og det er nærmere dit vi ønsker å komme.