- Vi kan håndtere fysikken til Stoke

Lucas Leiva insisterer på at Liverpool er i stand til å håndtere Stokes fysiske spillestil når lagene møtes på Britannia Stadium i kveld.

Liverpool vant 2-1 over Stoke på Britannia i ligacupen forrige sesong, og brasilianeren tror på en repetisjon av det resultatet.

- Stoke har tatt mange poeng på hjemmebane, men forrige sesong tok vi en fin seier der i Carling Cup. Dersom vi angriper denne kampen på samme måte vil vi ha en god sjanse, sier Lucas til Liverpoolfc.com.

- Foran hver sesong studerer du terminlista, og du ser alltid etter Stoke-kampen for du vet at du vil få en tøff kamp da. Britannia er alltid et vanskelig sted å reise til, fordi Stoke er et vanskelig lag å spille mot. De er effektive, har den riktige balansen, og vet hva de skal gjøre som lag. De spiller på sine styrker, fortsetter midtbanespilleren.

- I Premier League er du vant til tøffe dueller, og det er ikke bare Stoke, men en rekke lag, som har store fysisk sterke spillere, så du må venne deg til det om du vil oppnå suksess. Det er opp til oss å angripe dette på en god måte, spille bra, og forhåpentligvis ta de tre poengene.

Det er usikkert om tidligere Liverpool-spiller Charlie Adam vil spille kveldens kamp etter farens død, men Lucas har uansett stor respekt for sin tidligere midtbanekollega.

- Charlie hadde et godt forhold til alle i troppen. Han er en fin fyr. Han valgte å forlate Liverpool for å få fast førstelagsfotball, og jeg ønsker ham alt godt i Stoke.

En annen tidligere Liverpool-spiller i Stoke-troppen er Peter Crouch.

- Peter har spilt mot oss i mange år nå, først for Tottenham og nå for Stoke. Det er veldig vanskelig å markere ham, fordi han er så høy og har gode kvaliteter med ballen i beina også, så det blir som vanlig tøft, men vi er kapable til å reise til Stoke og ta de tre poengene.

- Det blir på en måte artig å spille mot Charlie og Peter, men når avspark er tatt vil alt handle om å spille for Liverpool-trøyen, og det som er det viktigste, nemlig å vinne kampen.

Lucas sier han liker det tette kamp-programmet i julen.

- Når jeg kom til Liverpool var jeg ikke vant til å spille fotball i julen, ettersom sesongen i Brasil strekker seg fra februar til desember. Så før i tiden hadde jeg ferie på denne tiden av året. Dette er en annen kultur og et annet land, og jeg føler virkelig at supporterne setter pris på Boxing Day-kampen og alle kampene som spilles i julen.

- Som spiller har du ikke noe valg. Du må være fokusert, for dette er en viktig periode for laget, der du har mulighet til å få en god resultatrekke og forhåpentligvis forbedre tabellsituasjonen.

- Hele min familie har kommet over fra Brasil, noe som er flott for meg. Så nå kan de gå på kampene og være litt sammen med meg.

Lucas har nå startet fire kamper etter sitt comeback etter en alvorlig lårskade, og krysser nå fingrene for et skadefritt 2013.

- 2012 var et veldig vanskelig år for meg, men jeg forsøker hele tiden å se positivt på det og tenke på det som en læringsprosess for meg på mange måter. Jeg håper dette forferdelige året jeg hadde vil være til hjelp i fremtiden. Det har vært et vanskelig år, men jeg spiller igjen nå og det er en positiv måte å avslutte året på for meg.

- Jeg har hatt noen tunge stunder. Folk tror Lucas er veldig sterk, men jeg har hatt noen virkelig tunge stunder. Men du har i grunnen ikke noe valg. Du kan bare forsøke å komme deg videre og jobbe hardt for å komme tilbake. Begynner du å synes synd på deg selv vil det ikke hjelpe deg i det hele tatt. Det har vært dager der du har hatt mest lyst til å forsvinne, men nå er jeg tilbake og er veldig lykkelig. Forhåpentligvis kan jeg få en god kamprekke helt frem til sesongslutt, og oppnå suksess med Liverpool.