Borini tror det vil løsne foran mål

Fabio Borini håper å finne veien til nettmaskene oftere. 21-åringen har bare scoret ett mål på åtte kamper for Liverpool. Italieneren blir igjen på Melwood etter trening for å trene avslutninger.

- Jeg jobber meget hardt på treningsfeltet, med det fysiske, tekniske og taktiske, med manageren og assistentmanageren etter trening, med Luis og alle de andre spillerne, sier Fabio Borini til Liverpoolfc.com.

Fabio Borini har blitt mest brukt på høyresiden i angrep så langt denne sesongen. Mot Sunderland fikk han spille i en mer sentral rolle. Han kom til noen sjanser, men fant ikke veien til nettmaskene.
- Det finnes ingen spesiell nøkkel som kan konvertere sjansene til scoringer. Det er trolig bare snakk om et øyeblikk eller et spørsmål om noen centimetere eller flaks. Jeg tror vi besitter kvalitet til å konvertere sjansene. Vi ser det på trening. Vi jobber hver dag med avslutninger. Målene vil komme. Jeg vet de vil komme fordi som spiss vil du alltid få sjanser i løpet av en kamp. Det er trolig bare at du er uheldig eller at keeper redder.

Borini føler at han har funnet seg bra til rette i Liverpool.
- Jeg har spilt mange kamper. Jeg har vært involvert i alle. Det er flott for meg fordi jeg kan få mer erfaring enn i fjor. Jeg kan få mer erfaring i all slags type fotball – engelsk Premier League og europeisk fotball – noe som er meget bra for meg. Jeg hadde ikke preseason-trening, det var hard trening, men jeg føler det mye bedre nå.

Borini har spilt på alle plasser fremme i angrep.
- Min favorittposisjon og min naturlige posisjon er helt fremme. Det er fordi jeg har spilt der hele tiden i min karriere. Men dersom laget ønsker at jeg skal spille på venstre eller høyre, midtbane eller også i mål, er det ikke noe problem for meg fordi jeg vil gjøre alt for å hjelpe laget. Det er slik det er, og alle spillerne må gjøre det.

Liverpool spilte 1-1 mot Sunderland.
- Jeg synes vi spilte ganske bra, slik manageren ønsker, og vi har vært uheldige med sjansene våre. Jeg hadde to gode sjanser i 1.omgang, vi traff tverrligger, vi traff stolpen. De hadde trolig bare ett skudd på mål og scoret ett. Vi har vært uheldige, noe vi kanskje har vært i de seneste kampene. Jeg tror vi har fått markert oss og vist frem vår stil. Det handler ikke om å markere seg, men om å vinne.Vi klarte ikke å vinne selv om vi trolig fortjente det.

Borini mener oppofrelse og riktig innstilling er nøkkelfaktorer for suksess.
- Vi må vise oppofrelse i hver kamp. Dersom innstillingen ikke er den rette, kan vi enkelt tape kamper. Det er det første vi må ha, riktig innstilling.

Borini innrømmer det var en spesiell følelse da Hillsborough Independent Panel offentliggjorde sin granskingsrapport om Hillsborough-tragedien.
- Det var noe jeg ikke ville ha følt tidligere fordi det var en meget vanskelig situasjon for folk som ikke bor i Liverpool, eller ikke støtter Liverpool. Det var en merkelig følelse, men det gikk innpå meg. Jeg vet at det var meget viktig for folket, selv om du ikke er Liverpool-supporter.