Downing håper lykken snur

Stewart Downing er lei av å treffe treverket. 21 baller har truffet stolpene eller tverrliggeren i løpet av sesongen. Nå håper vingen at lykken snur for Liverpool.

- Vi har misbrukt en rekke sjanser på hjemmebane denne sesongen, noe som har kostet oss en del poeng i ligaen. Vi vet at dersom vi skal nå våre mål må vi ta vare på disse sjansene, sier Stewart Downing til Liverpool Daily Post.

- Jeg mener oppriktig talt at vi har vært uheldige til tider. Det gjelder ikke bare med mine innlegg, men også andres innlegg. Avslutninger har truffet stolpene og tverrliggeren. Forhåpentligvis vil det gå vår vei fra nå av, fortsetter han.

Faktum er at Liverpool har truffet treverket fem ganger mer enn neste klubb på lista i Premier League. Downing tror den manglende uttellingen skyldes at mange av spillerne er i en tilvenningsprosess og fortsatt ikke er helt husvarme på Anfield.

- Det tar tid å finne seg til rette. Enkelte studerer troppen vår og påpeker at det kun er landslagsspillere der, og at klubben betalte så og så mye for den og den spilleren. De mener at vi burde vært i stand til å gå rett inn på laget og gjøre en strålende jobb umiddelbart. Det er ikke slik det fungerer i realiteten.

- Opp gjennom årene finnes det en rekke eksempler på spillere som har blitt handlet inn og som har slitt til å begynne med i sin nye klubb. Men plutselig har de spilt strålende, og blitt toppspillere. Vi har flere spillere som fortsatt er i en tilvenningsprosess. De jobber fortsatt med å bli vant til Anfield, spillerne rundt seg og Liverpool by.

- Selv synes jeg at jeg har gjort det ganske bra i det siste. Dersom vi klarer å spille oss frem til en finale til, og også klarer å bli blant de fire beste i Premier League, vil det ha vært en veldig god sesong når en tar i betraktning alle de nye spillerne som kom til klubben sist sommer.

- Jeg har opplevd det som litt frustrerende å gå ut og inn av laget her, for jeg har ikke vært vant til det i mine tidligere klubber. Jeg har vært vant til å få spille, men nå er jeg i en større klubb, med bedre spillere og en større tropp. Så jeg må være på tå hev, og gripe sjansen når jeg får den.

- Det er strålende å vinne enhver turnering. Nå har vi sikret oss den første, og det sprer selvtillit i klubben og driver deg videre. Du ønsker hele tiden å gjøre det bedre. Nå må vi stå på videre.

Downing innser at Sunderland ikke blir noen lett motstander i morgen. Etter at Martin O'Neill tok over som manager på Stadium of Light har The Black Cats bare tapt fire av 17 kamper. Downing kjenner O'Neill godt fra sin tid i Aston Villa.

- Martin gikk arbeidsledig lenger enn jeg ventet. Jeg har ikke snakket med ham etter at han forlot Villa, men jeg har enorm respekt for ham. Han kjøpte meg til Villa mens jeg gikk skadet. Jeg var ute i sju måneder etter at han kjøpte meg. Så han hadde enorm tro på meg, som kjøpte meg i en slik situasjon. Jeg kommer alltid til å respektere ham på grunn av dette.

- Jeg synes han er en topp manager. En av de beste jeg har spilt under. Han er enormt god til å motivere sine spillere, og det skinner igjennom at han er en vinner. Den dagen han tok over i Sunderland sa jeg til mine lagkamerater i Liverpool at Sunderland vil få en god resultatrekke nå. Det er noe spesielt med ham.

Downing har faktisk spilt for Sunderland selv også. I sine tidlige år i Middlesbrough gikk han på utlån til naboklubben i 2003. Han gjorde tre mål på sju kamper for Sunderland, som den gangen spilte i The Championship.

- Jeg hadde en fin tid i Sunderland. Jeg gikk dit på et par måneders lån, og det var en god mulighet til å spille ligafotball. Jeg satte pris på hvert minutt av oppholdet. Det var starten på min karriere, så jeg vil alltid sette stor pris på Sunderland.

Liverpool har bare tapt to av sine siste 29 besøk på Wearside. Men de røde står bare med to seire på sine 10 siste ligakamper.